SEGRE

CORONAVIRUS SUCCESSOS

Confinats vuit urbans de Lleida a l'haver-los escopit un contagiat

Un jove que va donar positiu aquest mes i va eludir l'aïllament i el control mèdic

La baralla va tenir lloc al carrer Germans Izquierdo.

La baralla va tenir lloc al carrer Germans Izquierdo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit agents de la Guàrdia Urbana que van intervenir la nit de dilluns a dimarts en la detenció d’un jove de 21 anys, acusat d’agredir un home de 35 a la Mariola, han quedat confinats a les seues cases perquè l’arrestat va donar positiu de coronavirus en una prova PCR fa menys de tres setmanes i, a part de colpejar-los, els va escopir.

Segons la informació que ha pogut obtenir SEGRE, la prova que va certificar que el jove estava encomanat pel virus es va fer el passat 5 de juny. Teòricament, llavors hauria d’haver quedat confinat al seu domicili i sota control d’un CAP, però hauria eludit tant el confinament com el seguiment mèdic, la qual cosa també havia impedit fer-li noves proves per comprovar si havia superat o no la infecció.

El detingut ha quedat teòricament aïllat a casa seua sense vigilància, només sota advertència

Aquesta situació va quedar al descobert quan els agents el van traslladar a l’hospital Arnau per fer la revisió mèdica rutinària en aquests casos. Els metges encarregats van avisar que el detingut havia donat positiu de coronavirus, però que des del dia en què se li va fer la prova havia estat impossible localitzar-lo, per la qual cosa no havia estat subjecte a cap tipus de control sanitari.

El paradoxal del cas és que ara aquest jove ha quedat teòricament confinat a casa seua. Ho està sense vigilància efectiva i només sota advertència de les possibles infraccions en què pot incórrer si trenca aquesta ordre, que se sumarien als delictes de lesions i atemptat contra l’autoritat dels quals està acusat per l’aldarull que va protagonitzar, segons van informar fonts solvents.

Els vuit agents que van intervenir en la detenció, custòdia i trasllat van quedar confinats als seus domicilis el mateix dimarts.

Està previst que siguin sotmesos a una prova PCR per determinar si estan o no encomanats, encara que ahir no se n’havia fet a cap. La baralla que va originar aquesta actuació de la Policia Local va tenir lloc davant d’un bar del carrer Germans Izquierdo, a la Mariola, de forma que nombroses persones podrien haver estat en contacte amb l’infectat pel Covid. Fonts del departament de Salut van assenyalar sobre això que el servei de vigilància epidemiològica està estudiant aquesta circumstància, encara que fins al dia d’ahir no hauria adoptat cap actuació específica.

L’aïllament domiciliari dels vuit agents arriba en un moment complicat per a la Guàrdia Urbana per falta d’efectius en el torn de nit, cosa que ha obligat a recórrer de nou al servei de voluntaris, que generarà el corresponent cost en hores extraordinàries.

tracking