SEGRE

El Comú, soci de Pueyo, exigeix “més lideratge” de la Paeria en la crisi

Postius, de JxCat, també considera “evident” que ha de tenir més protagonisme

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida, un dels socis del tripartit de la Paeria encapçalat per Miquel Pueyo, va reclamar ahir a la tarda “un lideratge més gran de l’ajuntament en la gestió de la crisi [pel coronavirus], exigint totes les actuacions necessàries” per part de la Generalitat i l’Estat. Hores després, en una entrevista a Lleida TV, Toni Postius, primer tinent d’alcalde i líder del grup de Junts per Catalunya, l’altre soci d’ERC al govern, va avalar aquesta exigència. “Evidentment”, va respondre al ser preguntat si és necessari un lideratge més gran de la Paeria.

El Comú va defensar, en un comunicat, que la falta de competències de l’ajuntament i “les omissions” de la resta de les administracions “ens obliguen a ser inequívocament exigents amb la Generalitat i l’Estat”. Així, considera necessari el reforç urgent del sistema sanitari. També critica especialment la sensació de desinformació i exigeix més transparència per revertir-la. Diu que aquest fet augmenta la “incertesa i angoixa” i alimenta discursos “racistes i xenòfobs”. Després de reclamar informació per barris, va fer un nou toc d’atenció a l’alcalde Pueyo, indicant que “malgrat la poca capacitat competencial que pot tenir l’alcalde en aquest àmbit, és moment d’anar a màxims per prendre totes aquelles mesures en l’àmbit municipal que ajudin a aplanar la corba”.

D’altra banda, entre altres punts, demana “frenar la culpabilització de la ciutadania”, garantir el compliment de la normativa al sector agroalimentari i dóna suport a l’escrit de la síndica de la Paeria, que veu il·legal el confinament del Segrià.

tracking