SEGRE

ESNOTICIA

Deu docents d'una escola de Lleida es troben aïllats arran d'un positiu

Al Joan XXIII, i Educació garanteix l'inici del curs “a tots els col·legis” || La província suma 84 casos i només n'afloren tres en el cribratge del Barri Antic

Imatge d’una aula de la Universitat de Lleida buida.

Imatge d’una aula de la Universitat de Lleida buida.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de docents del col·legi Joan XXIII de Lleida ciutat es troben aïllats en quarantena després que un d’ells hagi donat positiu per Covid-19, segons ha pogut saber aquest diari. El delegat d’Educació, Carles Vega, es va limitar ahir a assenyalar que “ni ho confirmaria ni ho desmentiria” i va afirmar que totes les escoles de Lleida començaran el curs el 14 de setembre amb tota normalitat. Això sí, va dir que “en cas que hi hagués alguna incidència, ja es decidirà el que es fa”. Altres fonts coneixedores del cas van indicar que, després de conèixer-se el positiu, alguns mestres es van fer la prova i han resultat negatius. Des del departament de Salut van afirmar que no tenien cap informació sobre això i la direcció del centre va rebutjar fer declaracions. al recordar que tots els docents i professors es van incorporar al seu lloc de treball dimarts passat, dia 1 de setembre.

Així mateix, un altre mestre del col·legi Santa Maria de Gardeny també estaria aïllat, encara que en aquest cas per estar vinculat a una persona aliena al centre que ha donat positiu en Covid.

L’índex continua baixant al Pirineu i a Ponent, però aquesta zona segueix líder a Catalunya amb 215 punts

En un altre ordre, la província va registrar ahir 84 casos més de Covid-19, arribant als 11.905 acumulats, dels quals 11.115 corresponen a la regió sanitària de Lleida, després de comptabilitzar-se 75 positius més, i 790 a la de l’Alt Pirineu i Aran, que en va sumar 9. Entre aquests nous positius, es troben els resultats provisionals dels cribratges massius fets en barris de Lleida. Segons Salut, de les 68 PCR fetes al Centre Històric, només hi ha 3 positius, i de les 188 proves realitzades a veïns de Pardinyes i el Secà, de moment no ha sortit cap positiu amb dos terços dels resultats validats.

D’altra banda, després que tant al pla com el Pirineu registressin un repunt del risc de rebrot durant la setmana passada, amb els nivells més alts de tot Catalunya, l’índex fa uns dies que baixa i a les comarques de muntanya està ara en els 167,91 punts (quinze menys) com a conseqüència de la disminució del turisme i només per sobre de Girona i les Terres de l’Ebre. Tanmateix, el pla contínua liderant el rànquing, però el risc ha baixat trenta punts i ja és de 215,84.

Respecte a la velocitat de reproducció del virus, en les dos zones es manté per sota de l’1 i és de 0,83 a Ponent i de 0,84 al Pirineu.

Així mateix, hi ha dos pacients hospitalitzats més al pla, amb un total de 87, dels quals 35 són a l’hospital Arnau de Vilanova, 10 dels quals a l’UCI; quatre al Santa Maria, un a l’UCI; 42 a les clíniques privades; i només 6 a l’hotel Nastasi. Al Pirineu hi ha una persona ingressada menys que dijous i en total són set.

tracking