SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Mata un home a Lleida i ho confessa en una videotrucada

L'homicidi va tenir lloc ahir al migdia i la víctima presentava diverses ferides per arma blanca || El germà del sospitós va alertar que li havia confessat el crim a través d'una videotrucada

Agents dels Mossos d’Esquadra ahir a l’immoble on va tenir lloc el crim a Cappont.

Agents dels Mossos d’Esquadra ahir a l’immoble on va tenir lloc el crim a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra buscaven ahir l’autor de l’assassinat d’un home que n’hauria matat un altre a punyalades en un habitatge del barri de Cappont. Concretament, els fets van tenir lloc en un pis del número 24 de l’avinguda de les Garrigues. Segons van confirmar fonts policials, l’avís es va rebre a les quatre de la tarda, que hi havia una persona morta a l’interior del pis, i els agents a l’arribar al lloc, i després d’esbotzar la porta, van trobar la víctima en un dels quartos de l’habitatge amb evidents signes de violència. A l’interior del pis, segons van confirmar els Mossos, no hi havia ningú més.

Fonts pròximes van assenyalar que l’avís el va donar un home que trucava des de França afirmant que era el germà de l’assassí. Segons la denúncia, aquest home va assenyalar que el seu germà podria haver matat algú.

El presumpte assassí, de nacionalitat francesa, compta amb una desena d’antecedents policials

Els Mossos també busquen una dona que era al pis i desconeixen si és víctima, còmplice o testimoni

Pel que sembla, estaven fent una videotrucada des del telèfon mòbil quan el sospitós, segons va assenyalar el denunciant, li va dir que havia matat una persona. Així mateix, va afirmar als agents que a les imatges havia vist una persona al terra de l’habitatge tapat amb una manta. Les mateixes fonts van assenyalar que el crim es va cometre amb una arma blanca.

Després de trobar el cadàver, els agents, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van desplegar diverses patrulles per diferents zones de la ciutat a la recerca del presumpte autor dels fets, de nacionalitat francesa i un vell conegut de la Policia a l’acumular una desena d’antecedents.

D’altra banda, agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent, que es van fer càrrec de les indagacions, així com membres de la policia científica dels Mossos d’Esquadra, van inspeccionar el lloc del crim i van analitzar les proves fins a l’arribada del forense i del jutge de guàrdia per procedir a l’aixecament del cadàver.

Els Mossos van precintar el portal de l’immoble on van ocórrer els fets, que van causar expectació entre els veïns i els vianants que passaven per la zona al sorprendre’s per la presència policial.

Segons fonts pròximes, la víctima, de mitjana edat i també amb antecedents, tenia llogat el pis de l’avinguda de les Garrigues i rellogava habitacions. Pel que sembla, l’autor del crim tenia llogada una de les estances. De fet, segons els veïns, era habitual que en aquest habitatge entrés i sortís gent de forma contínua.

Al tancament d’aquesta edició, els agents continuaven amb la recerca del sospitós. Així mateix, fonts pròximes van indicar que els agents també buscaven una dona que podia ser al pis en el moment del crim, encara que desconeixen si és una víctima, còmplice o testimoni dels fets.

Una mort a Balàfia a l’abril i l’últim crim, a finals del 2018

L’últim crim a les comarques lleidatanes es va registrar a finals del 2018, quan els Mossos d’Esquadra van descobrir la tarda del 4 de desembre l’assassinat de Josep Maria Solans, un veí d’Artesa de Segre de 60 anys. Va morir després de ser ofegat pels seus assassins al seu domicili. L’altre cas del 2018 es va produir l’1 d’agost, quan un intern de 40 anys de la presó de Lleida va perdre la vida al ser brutalment agredit pel seu company de cel·la. L’absència de casos de l’any passat contrasta amb les xifres del 2017, quan en tot just sis mesos hi va haver quatre crims amb 5 víctimes. Així mateix, val a recordar que durant l’estat d’alarma es va produir la mort d’un home en un pis de Balàfia, un cas que continua en investigació judicial. En un primer moment, els Mossos d’Esquadra van detenir els cunyats de l’home al considerar que aquest havia mort durant una baralla per un presumpte maltractament, però s’havia de determinar si es va tractar d’una mort per causes naturals. Els fets van tenir lloc en un domicili de l’avinguda Marimunt i els detinguts van quedar en llibertat provisional.

tracking