SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont i els Mossos demanen l'extradició

El suposat autor i la víctima s'haurien conegut a la presó de Ponent, on complien condemna

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa va detenir ahir al matí l’home sospitós de matar el seu company de pis dissabte passat a l’avinguda de les Garrigues, a Cappont. Els Mossos d’Esquadra van iniciar ahir mateix els tràmits perquè se l’extradeixi a Lleida, en un cas que continuen investigant. El detingut és Pierre Rubio, de 57 anys i nacionalitat francesa, que havia sortit de la presó el passat mes de desembre (vegeu el desglossament). La víctima, de 42 any, és natural d’Arbeca. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra continuen buscant la dona que estava al pis quan presumptament es va cometre el crim.

La policia catalana segueix la investigació per aclarir les causes i el mòbil del crim. La víctima i el presumpte autor es van conèixer a la presó i ara convivien al pis de Cappont en el qual dissabte va tenir lloc el crim. 

D’altra banda, ahir també es va practicar l’autòpsia al cadàver. L’assassí va assestar a la víctima diverses punyalades per l’esquena, per la qual cosa no es descarta que l’atac fos sorpresiu i podria tractar-se d’un assassinat. Els forenses determinaran quan es va produir l’homicidi. Val a recordar que els Mossos van localitzar el cadàver dissabte a les 16.00 hores després de rebre una trucada des de França del germà del presumpte homicida. Segons l’alerta, estava fent una videotrucada amb ell quan li va confessar que havia matat algú.

Així mateix, va dir que a les imatges havia vist un cos al terra cobert amb una manta. D’aquesta manera, tot apunta que el cadàver feia diverses hores que era allà. A més, l’autor tenia preparada una serra radial i altres objectes tallants per esquarterar el cos. Els Mossos van iniciar la recerca i van alertar també la gendarmeria francesa al sospitar que havia pogut creuar la frontera i fugir.

El sospitós va sortir al desembre de la presó de Lleida Pierre Rubio, el presumpte autor del crim, va sortir de la presó el mes de desembre de l’any passat. Complia condemna al Centre Penitenciari Ponent i va sortir en llibertat a començaments d’aquell mes. Es tracta d’una persona amb un ampli historial delictiu amb condemnes per tortura i extorsió, com va avançar ahir aquest diari. De 57 anys i nascut a França, acumula nou antecedents penals i més d’una vintena d’identificacions policials. Pel que sembla, víctima i presumpte homicida es van conèixer a la presó i van seguir relacionant-se fora del centre, segons van explicar fonts solvents.

tracking