SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS MUNICIPALS

La Paeria preveu una taxa de 20 € per gos, 10 per gat i apujar un 151% la quota de guarderia

El tràmit per poder tenir un gos potencialment perillós i registrar-lo al cens passa de 5,90 a 90 euros || Inclou bonificacions per renda d'entre el 10% i el 90% en el pagament de les escoles bressol

Imatge d’arxiu d’un nen amb el seu gos en un parc de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un nen amb el seu gos en un parc de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La proposta de noves ordenances fiscals per a l’any que ve del govern tripartit de la Paeria preveu que els propietaris d’animals de companyia hagin de pagar una taxa anual. Fixa un import de vint euros per gos i una altra de deu euros per gat i també fures, quan fins ara la inscripció al cens municipal d’animals de companyia era gratuïta. Pel que fa als gossos potencialment perillosos (PPP), el tràmit per obtenir la llicència per poder tenir-ne un passa de valer 5,90 a cinquanta euros i s’hauran de pagar quaranta euros més per poder registrar-lo al cens.

El document que ha entregat el Govern als grups de l’oposició justifica l’aplicació d’aquesta nova taxa “per la prestació de serveis relacionats amb la tinença responsable d’animals”. Així, entre altres punts, cita l’“elaboració i manteniment d’un cens actualitzat”, “el manteniment d’una infraestructura per vetllar per la tinença responsable d’aquests animals i el seu benestar”, les colònies de gats urbans i “la recollida de mostres i anàlisi d’ADN dels excrements dipositats a la via pública per trobar el propietari i totes aquelles accions municipals que es derivin de la tinença de mascotes”.

El govern també preveu una taxa de 35 euros per alumne de guarderia per comprar material escolar

D’altra banda, l’equip de govern també preveu augmentar substancialment el cost bàsic del servei educatiu per alumne de les escoles bressol, ja que la quota mensual passa de 91,30 euros als 230, un 151 per cent més. No obstant, el consistori preveu incloure fins a set tipus de bonificacions (del 10%, 30%, 50%, 60%, 70%, 80% i 90%) en funció dels ingressos familiars. Ara bé, també afegeix una nova taxa no bonificable per la compra de material escolar, que serà de trenta-cinc euros per alumne.

La proposta de les noves ordenances fiscals es tramitaran en el pròxim ple, que s’ha retardat fins al mes d’octubre. 

El cost de la primera hora de zona blava s’incrementarà un 4,76%

La proposta d’ordenances fiscals per l’any que ve també preveu canvis en el cost de la zona blava, el principal dels quals és que el preu de la primera hora d’estacionament augmentarà un 4,76 per cent, i passarà dels 1,05 euros que costa actualment a l’1,10 euros. L’esborrany no preveu cap altra modificació en el cost de la segona hora d’estacionament ni en l’última mitja hora, que es mantenen en 1,15 euros i 0,65 cèntims respectivament. On sí que es preveu un increment, en aquest cas del 16,67 per cent, és en les despeses d’anul·lació de les multes per estacionament. D’aquesta manera, sobrepassar l’hora límit o utilitzar de forma fraudulenta el tiquet de control horari sense que correspongui amb la zona o l’espai en el qual es fa l’ocupació passarà de costar cinc a sis euros, mentre que la resta d’infraccions passaran de costar quinze euros a divuit.

Curses que cobrin inscripció hauran de pagar a la Guàrdia Urbana

Les carreres o esdeveniments que tinguin lloc a la via pública i cobrin inscripció o entrada hauran de pagar una tarifa per la vigilància de la Guàrdia Urbana. La nova redacció de l’ordenança fiscal que regula aquests serveis indica que aquesta taxa també s’aplicarà “quan la prestació del servei estigui relacionada amb la gestió de carreres i altres activitats a la via pública que generin ingressos econòmics als organitzadors mitjançant el pagament de quotes d’inscripció”. El preu fixat és de 35,40 euros per hora i agent. Aquesta tarifa s’incrementaria en un 50% en els serveis que es facin entre les 20 i les 24 hores i un 100% si es produeixen entre la mitjanit i les 8.00 hores del matí. Respecte a la taxa del cementiri, l’ajuntament pujarà entre un 1,5 i un 2 per cent el cost de les concessions dels nínxols, capelles i solars per a panteons i sepultures. També contempla una bonificació de fins al 50 per cent de l’IBI d’habitatges que instal·lin plaques solars per a autoconsum sempre que estiguin col·locades en cobertes que es trobin a menys de cinc-cents metres de l’immoble.

tracking