SEGRE

Renfe afirma ara que estudia que l'AVE 'low-cost' pari a Lleida

Així ho assegura el president de la companyia i obre la porta també a parades a Tarragona, Girona i Figueres

L'AVE 'low-cost', denominat AVLO, hauria d'estar en funcionament des de l'abril passat

Renfe afirma ara que estudia que l'AVE 'low-cost' pari a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Renfe, Isaías Táboas, assegura ara que contemplen l’opció que l’AVE low-cost, denominat AVLO, pari a les estacions de Lleida, Girona, Tarragona i Figueres. En una entrevista a El Periódico, afegeix que li agradaria que aquest servei, amb tarifes de deu euros, s’estrenés a començaments de l’any que ve, encara que va admetre que depèn de les necessitats de viatjar dels ciutadans. De fet, ja hauria d’estar en marxa, però la pandèmia el va frenar. Estava previst que entrés en funcionament a l’abril entre Madrid i Barcelona, sense parada a Lleida. Renfe en va suspendre l’estrena el 15 de març, l’endemà de decretar-se l’estat d’alarma, quan ja havien comercialitzat 146.389 places, el 28% de les 522.000 que havia posat a la venda, i va haver de tornar l’import dels bitllets.

Táboas va incidir que l’AVE low-cost es posarà en funcionament “quan el mercat estigui en condicions d’absorbir un tren d’aquestes característiques” i va remarcar que necessita anar molt ple perquè sigui rendible. Táboas afirma que l’AVLO és un servei pensat per captar persones que no utilitzen els trens d’alta velocitat ni els de llarga distància, sinó que utilitzen habitualment el bus o el cotxe. Assegura que el preu no canviarà i que davant de la situació actual han decidit que pari a més estacions.

En aquest sentit, preguntat per si podria tenir parada a les estacions de Lleidael president de Renfe respon afirmativament. Argumenta que creu que s’ha de contemplar l’opció que a més dels trens Barcelona-Madrid n’hi hagi algun que pugui captar viatgers de Girona, per exemple, que vulguin anar a Madrid. “Hem pensat en com ho hauríem de fer perquè el tren sigui més rendible”, subratlla Táboas.

Rodalies

D’altra banda, es va mostrar partidari de firmar un contracte amb la Generalitat sobre Rodalies. Defensa que sense contracte no es poden fer determinades inversions perquè el Tribunal de Comptes podria posar-hi “pegues” i diu que “aquest contracte no existeix perquè la Generalitat no vol firmar-lo fins que l’Estat no traspassi la competència”. Concreta que el 2021 destinaran 262 milions a Catalunya, més del doble de la inversió d’anys anteriors. “L’objectiu és créixer en el servei públic: passar dels 450.000 passatgers al dia a més de 600.000. Amb millors estacions, accessibilitat i informació. I nous trens de Rodalies, ja que des del 2006 no se’n compren”, detalla

tracking