SEGRE

Vora 1.000 firmes contra la pujada de taxes de les escoles bressol de Lleida

Campanya de famílies a través de la plataforma Change.org

Vora 1.000 firmes contra la pujada de taxes de les escoles bressol de Lleida

Vora 1.000 firmes contra la pujada de taxes de les escoles bressol de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recollida de firmes virtual contra la pujada de la quota mensual de les escoles bressol municipals de 90 a 230 euros aprovada per la Paeria per al curs que ve ha obtingut mil adhesions en només una setmana. Es tracta de firmes recollides a la campanya Stop subida tasas 150% EBM Lleida a través de la plataforma Change.org i els seus impulsors van indicar que de moment no han fixat una data límit per finalitzar la recollida. No obstant, el termini per presentar reclamacions individuals o col·lectives acaba el pròxim dia 25.

L’ajuntament acompanya l’increment de la quota mensual de les guarderies municipals amb un sistema de bonificacions en funció de la renda, que no convenç les famílies. Una portaveu de la mobilització va remarcar que el seu objectiu és difondre al màxim una situació que va qualificar de “grotesca”. “Ens diuen que els rics pagaran més i els pobres menys, però la veritat és que volen justificar que pagaran [amb l’augment de quotes] el deute de la Paeria”, va argumentar. A més, va afirmar que la Paeria vol incrementar el nombre de tècniques, en lloc de mestres, perquè “resulta més barat”, la qual cosa suposarà, segons les famílies, “desmillorar la qualitat d’un servei que és bo”. Va criticar que “un govern d’esquerres” opti per aquesta alternativa i va considerar que “a l’apujar les taxes moltes famílies es plantejaran anar a la privada perquè pel mateix preu tindrà més hores i més serveis, i això suposarà tancaments i fer fora gent”.

L’àrea municipal d’Educació ha iniciat reunions amb les associacions de mares i pares d’alumnes per explicar aquesta mesura i seguirà durant la setmana que ve.

tracking