SEGRE

PAERIA FINANCES

El Comú de Lleida, soci del govern de la Paeria, no descarta abstenir-se en la votació del nou pressupost

Talamonte assegura que l'assemblea decidirà, però demana responsabilitat i defensa el seu compromís amb el govern || L'oposició vol més detalls dels comptes

Talamonte, Potius i l’alcalde, en un ple abans de l’era Covid.

Talamonte, Potius i l’alcalde, en un ple abans de l’era Covid.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú, soci de govern d’ERC i JxCat a la Paeria, no descarta abstenir-se en la votació sobre els pressupostos municipals del 2021 si així ho determina la seua assemblea. Els grups municipals es pronunciaran primer en la comissió d’Economia de la setmana vinent, però la votació definitiva és la del ple del dia 27. “Jo no tinc la decisió, no puc descartar una abstenció, la decisió és de l’assemblea”, va afirmar ahir el tinent d’alcalde del Comú, Sergi Talamonte, encara que va afegir que “personalment, i vista l’emergència actual, crec que és més una qüestió de responsabilitat”. “Veig el vas mig ple.”

“Nosaltres aportem la informació i podem fer una valoració, però els debats assemblearis marcaran el camí dels regidors”, va detallar. Va reconèixer que en alguns punts tenen reticències, però va matisar que “en general el pressupost l’entenem, i podrem fer moltes coses”. “Nosaltres estem compromesos en la continuïtat del govern i confiem que no hi hagi cap problema per resoldre-ho. Esperem les respostes a algunes preguntes que hem plantejat”, va remarcar. 

Segons diverses fonts, integrants de l’assemblea del Comú són partidaris d’abstenir-se. No obstant, si finalment aquest fos el seu vot en el ple, l’aprovació del pressupost no perilla perquè el govern continuaria tenint majoria. 

Quant a l’oposició, vol més detalls dels comptes abans de pronunciar-s’hi. El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), va considerar que el govern “vol anar massa de pressa”. “Primer, encara no s’han acabat els treballs de la taula per a la reconstrucció. Segon, cal saber les previsions de tancament de l’exercici del 2020 i es necessita conèixer el detall de les transferències de la Generalitat després de saber que acumulen un superàvit”, va assenyalar, i va afegir que espera comprovar si el govern “està disposat a negociar o és política d’aparador”.

Ángeles Ribes, portaveu de Cs, prefereix esperar a reunir-se amb l’executiu per emetre una valoració.

Xavier Palau, del PP, va afirmar que aquests comptes “pressionen més la ciutadania, perquè demostren que encara que hagin apujat impostos no es recapta més, sinó que la previsió d’increment d’ingressos es via aportacions de l’Estat”. “Estudiarem al detall el pressupost i farem aportacions en cinc eixos claus per al 2021 –sanitat, seguretat, promoció econòmica, educació i inversions– i veurem si el govern està disposat a acceptar esmenes”.

El govern preveu ingressar 1,2 milions més en concepte d’IBI

El pressupost del govern municipal preveu un augment del 2,3% en els ingressos per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), amb una recaptació de 53,1 milions, 1,2 més. Xifra en 8,7 milions els ingressos per impost de circulació, la qual cosa representa 160.268 euros més, i preveu un 13,2% més per la cessió d’IRPF (3,1 milions, 363.410 euros més). La pujada d’ingressos prevista per la taxa de clavegueram és del 51,2%, pel conservatori, del 43% i per la taxa de menjador de les escoles bressol del 127%.

Per retirada de vehicles per part de la grua esperen recaptar 525.000 euros, un 23,5% més, i també ha pressupostat un 49,3% més d’ingressos per multes de disciplina urbanística (268.800 euros) i un 38,5% més per infraccions de les ordenances (360.000).

Preveu un augment del 115% de l’aportació del Fons de Cooperació Municipal (1,2 milions) i del 805,9% d’altres transferències de la Generalitat (1,7 milions).

tracking