SEGRE

Tots els ginecòlegs de l'hospital Arnau, objectors respecte a practicar avortaments quirúrgics voluntaris

Un vehicle atropella un infant de sis anys a una cruïlla de Lleida

Un vehicle atropella un infant de sis anys a una cruïlla de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 29 ginecòlegs que treballen a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida es declaren objectors de consciència respecte a la pràctica de l’avortament quirúrgic voluntari (sí es realitzen avortaments farmacològics –interrupció voluntària de l'embaràs (IVE)– fins a la setmana 9). Així ho va afirmar aquest dimarts la gerent de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu, Divina Farreny, que va afegir també que l’acord entre el departament de Salut i la clínica privada Vithas (del qual SEGRE va informar en exclusiva ahir) perquè aquesta pugui practicar avortaments quirúrgics voluntaris a dones embarassades a partir de les nou setmanes de gestació arribarà “en breu”. “El fet que tots els ginecòlegs de la pública siguin objectors ens ha obligat a buscar alternatives a la privada”, va assegurar Farreny.

En aquest sentit, una vegada Salut acrediti Vithas per prestar aquest servei, les lleidatanes tindran per primera vegada l’opció d’interrompre voluntàriament el seu embaràs de forma quirúrgica a Lleida en comptes d’haver de desplaçar-se com fins ara a centres hospitalaris de Barcelona o Tarragona.

D’altra banda, la reacció la notícia que Lleida deixarà de ser ben aviat l’única província catalana sense cap centre autoritzat per practicar avortaments quirúrgics va tenir diferents acollida en la societat lleidatana. Tanmateix, algunes opinions apunten que la solució arriba tard. En aquest sentit, entitats feministes van criticar que el servei no l’ofereixi la sanitat pública i s’encarregui a la privada. “És vergonyós que no sigui la sanitat pública la que practiqui els avortaments i encara és pitjor que l’objecció de consciència dels metges estigui per sobre dels drets de les dones. Això no és un avenç, és simplement un pegat”, va afirmar Gemma Casal, integrant de Dones Lleida. Per la seua part, María Alloza, de Marea Lila, va indicar que “és un primer pas, encara que el nostre objectiu és aconseguir que les interrupcions d’embaràs les faci la sanitat pública en el termini més curt possible”.

tracking