SEGRE

PAERIA POLÈMICA

JxCat admet un conflicte d'interessos en els contractes del regidor d'Esports a la Paeria, malgrat ser legals

Postius justifica que l'exregidor d'Esports hagi estat apartat del govern i diu que donarà “totes les explicacions” a la comissió de Transparència del dia 19 || L'ajuntament elaborarà un codi ètic

L’exregidor d’Esports i actualment edil independent de la Paeria, Sergio González.

L’exregidor d’Esports i actualment edil independent de la Paeria, Sergio González.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i líder del grup municipal de JxCat, Toni Postius, va reconèixer ahir que l’exedil d’Esports i exmembre de l’agrupació, Sergio González, va actuar “amb poca ètica” després d’autoritzar l’adjudicació de diversos contractes de la seua regidoria a una empresa amb la qual tenia relació, per la qual cosa segons Postius “podríem estar parlant d’un conflicte d’interessos”. És per aquesta raó que l’alcalde, Miquel Pueyo, va apartar González del govern dilluns després que un informe elaborat per la regidora de Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, membre del Comú, i firmat per la tinent d’alcalde d’ERC Jordina Freixanet, totes dos sòcies de govern amb JxCat, detectés anomalies en tres contractes de manteniment d’edificis autoritzats per la regidoria que dirigia González.

Arran d’aquest informe i el posterior cessament de González, Postius va remarcar que “el que ha provocat tota aquesta situació no són qüestions legals, ja que tots els contractes compleixen la llei de contractes del sector públic, sinó una qüestió relativa a l’ètica, que en aquest govern té una prioritat màxima”. No obstant, el tinent d’alcalde va reconèixer que “fruit d’aquest informe i de la publicació a les xarxes socials de González amb membres de l’empresa en qüestió, el que va fer és una pràctica poc ètica, hauria d’haver-se abstingut de gestionar aquestes contractacions”.

Postius va afegir que aquests vint contractes amb l’empresa vinculada a González, dels quals van trobar irregularitats en tres, “són de caràcter menor, tracten qüestions quotidianes i s’han de tancar ràpid”. D’altra banda, dilluns JxCat va demanar a González que tornés la seua acta de regidor, cosa que no ha fet i, segons va dir, no té intenció de fer, per així deixar pas al següent membre de la llista de JxCat del 2019, David Melé.

JxCat ha instat González a tornar l’acta d’edil perquè el substitueixi David Melé, el següent a la llista

Postius va dir que en la comissió especial de Transparència d’ahir es va acordar la creació d’un codi ètic “per evitar que es tornin a repetir aquest tipus de situacions, ja que fins ara no està legislat com actuar en casos de poca ètica però legals”. Al seu torn, va anunciar que compareixerà en la comissió extraordinària de Transparència del 19 de febrer “per donar totes les explicacions sobre aquest assumpte”. Finalment, el líder de JxCat va dir que la formació no es va sentir atacada pels seus socis de govern, que van ser els que van publicar l’informe. “Ara som nosaltres i un altre dia seran d’altres”, va concloure.

L’oposició demana que Pueyo, Postius i Ferre declarin sobre el succés

El cessament de González va ser el tema protagonista a la comissió de Transparència d’ahir, en la qual l’oposició va reclamar les compareixences de l’alcalde, Miquel Pueyo; el tinent d’alcalde Toni Postius, i l’edil de Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre. Una petició que es va acordar que tindria lloc en una comissió extraordinària el 19 de febrer. També es va aprovar la creació d’un codi ètic, així com encarregar un informe jurídic extern del que ha succeït.

L’edil del PSC Carme Valls va dir que González és “una cap de turc”, ja que “el 95% dels contractes amb aquesta empresa els va fer Urbanisme”. Un argument que va compartir la portaveu de Cs, Ángeles Ribes. El Comú es va congratular que JxCat “assumís responsabilitats polítiques” per aquest cas. El portaveu del PP, Xavi Palau, va recordar que “portem dos dimissions en un any i mig, cosa que perjudica la imatge de la Paeria”.

tracking