SEGRE

Els Mossos detenen el raper Pablo Hasel a la Universitat de Lleida

Es trobava atrinxerat des d’ahir a l’edifici del Rectorat juntament amb desenes de persones || L'arrest s’ha produït sense ferits ni "incidents greus", segons la policia

Els Mossos s'emporten detingut el raper Pablo Hásel

Els Mossos s'emporten detingut el raper Pablo HáselACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han iniciat poc abans de les 7 del matí d'aquest dimarts l’operatiu per detenir el raper Pablo Hasél, que es trobava atrinxerat a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida acompanyat d’un nombrós grup de persones.

La policia ha anat identificant i desallotjant, un a un, els activistes que es trobaven dins de l'edifici de la UdL protegint el raper, que finalment ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de nou del matí.

La detenció s’ha produït sense "incidents greus" i sense ferits, segons la policia catalana.

Hasel ha estat conduït en un cotxe policial fins el centre penitenciari de Ponent de Lleida, on estarà entre dos i cinc dies en el mòdul d’ingressos, fins que se li assigni un mòdul. Al raper se li farà una prova PCR per descartar que té el Covid, com es fa per protocol amb tots els nous ingressos, i fins que no es tingui el resultat no se li podrà assignar mòdul.

Aquest dimarts, en el mòdul d’ingressos, els funcionaris penitenciaris faran la identificació completa, registre de les seues pertinences, control de temperatura i visita mèdica, i Hasel mantindrà reunions amb els professionals de tractament.

La Junta de Tractament de la presó tindrà dos mesos per establir una classificació inicial, que haurà de ser posteriorment avalada pel Servei de Classificació de la Conselleria de Justícia de la Generalitat.

Hasel es va tancar aquest dilluns a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida "per posar-ho el més difícil possible a la Policia" davant de la seua imminent detenció.

El raper està condemnat a 2 anys i 9 mesos arran de dos sentències de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme. El termini per entrar en un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

Una cinquantena de persones identificades pels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han identificat una cinquantena de persones que estaven protegint al raper Pablo Hasel a la Universitat de Lleida (UdL) per evitar la seva detenció. Els han retirat un a un del voltant del cantant i després han agafat les seves dades i se'ls ha deixat marxar lliurement de l'edifici.

Segons l'intendent de la Regió Policial de Ponent, Jordi Dalmau, els agents han pogut fer una "entrada neta" a l'edifici per detenir a Hasel ja que la gent de dins no ha presentat "molta resistència" i no ha calgut fer servir les defenses. Al dispositiu hi ha participat un important nombre d'agents de la brigada mòbil Arro i de seguretat ciutadana. La Guàrdia Urbana de Lleida ha controlat el trànsit a l'entorn del rectorat.

L'intendent Jordi Dalmau ha assenyalat que malgrat a l'edifici del Rectorat hi havia barricades fetes pels joves que s'havien tancat a l'interior, el dispositiu d'entrada per detenir Pablo Hasel "ha anat bé".

Els mossos van rebre dilluns l'ordre de detenció i ingrés a presó per part de l'Audiència Nacional i aquest dimarts al matí s'ha muntat el dispositiu per fer efectiva l'ordre.

Seguim informant

Estat de l'interior de l'edifici del Rectorat després de l'operatiu policial per a la detenció de Pablo Hasél.

Estat de l'interior de l'edifici del Rectorat després de l'operatiu policial per a la detenció de Pablo Hasél.Magdalena Altisent

Estat de l'interior de l'edifici del Rectorat després de l'operatiu policial per a la detenció de Pablo Hasél.

Estat de l'interior de l'edifici del Rectorat després de l'operatiu policial per a la detenció de Pablo Hasél.Magdalena Altisent

tracking