SEGRE

ATENCIÓ SOCIAL EQUIPAMENTS

La Paeria construirà un edifici per a temporers i el pla Iglú en aquest barri de Lleida

A l'estil de l'aixecat a l'hospital Arnau, en un solar del carrer Josep Pallach, molt a prop de la seu d'Ilnet || Tindrà 150 places i la previsió és que pugui estar acabat a finals d'aquest mateix any

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria encarregarà aquesta setmana un contracte menor per a la redacció de l’avantprojecte d’un edifici modular, a l’estil de l’aixecat al costat de l’hospital Arnau de Vilanova, per acollir un recurs residencial per a emergències temporals i estacionals. Aquest equipament estarà destinat essencialment a persones sense llar en el marc del pla Iglú a l’hivern i temporers sense allotjament a l’estiu, i la resta de l’any l’ús està per definir, segons ha pogut saber aquest diari.

Està previst edificar-lo en un solar de 3.500 metres quadrats en el número 2 del carrer Josep Pallach, a Pardinyes, molt a prop d’Ilnet, que ja està qualificat com a equipament comunitari, de manera que no serà necessari efectuar tràmits urbanístics previs a la construcció. La Paeria ha triat aquest emplaçament, entre altres qüestions, perquè és a prop de l’Horta i de la futura estació d’autobusos, projectada ara als antics Docs i l’entorn de La Meta.

Busca el consens d’oposició, sindicats i veïns i finançament institucional

L’edifici modular, amb habitacions i diferents serveis, tindrà 150 places, que l’ajuntament considera suficients per atendre les persones relacionades amb el pla Iglú i els temporers a l’estiu, i per no potenciar un efecte crida.

La idea és que estigui llest a final d’any o principis del vinent com a molt tard, de manera que no podrà estar disponible per a la campanya de la fruita d’aquest estiu (vegeu el desglossament).

El consistori té el compromís verbal de la Generalitat per contribuir a finançar aquest equipament, del qual encara desconeix el cost exacte.

També té intenció de contactar amb el ministeri responsable de polítiques d’immigració per sol·licitar una gestió global territorial i coordinada del flux de temporers i dels recursos necessaris per atendre aquest col·lectiu no només a la ciutat de Lleida. A més, aprofitarà per demanar també finançament per a aquest equipament residencial temporal.

El govern municipal va explicar ahir mateix aquest projecte als grups de l’oposició, els sindicats i els veïns amb la intenció de buscar el màxim consens per tirar endavant l’equipament. De fet, cada estiu arriben centenars de persones a la capital sense tenir allotjament ni feina, amb l’esperança de trobar-ne en la recollida de fruita. I cada estiu institucions i col·lectius insisteixen en la necessitat de regular aquesta situació.

Així, l’estiu passat, la Paeria va destinar un pavelló de la Fira de Lleida a allotjar aquest col·lectiu, i aquest hivern, al pla Iglú.

Aquest estiu s’usarà de nou un pavelló de la Fira

Aquest any es destinarà de nou un pavelló de la Fira de Lleida, als Camps Elisis, a allotjar temporers. La previsió és que entri en funcionament ja a finals de maig i aquesta vegada comptarà amb llits en lloc d’hamaques i taquilles tancades en comptes de consigna. A més, oferirà menjar adaptat a la dieta que les persones requereixin. De cara a la campanya de la fruita, Generalitat defensa insistir en els cribratges de coronavirus tant al camp com a les cooperatives i empreses per mirar d’evitar la transmissió. En canvi, les organitzacions agràries, ajuntaments i patronals aposten per la vacunació del personal temporer. 

tracking