SEGRE

PAERIA POLÈMICA

L'exregidor d'Esports de la Paeria, Sergio González, diu que Postius coneixia les despeses

El tinent d'alcalde d'Urbanisme matisa que l'àrea d'Economia era la que autoritzava els contractes de la regidoria d'Esports || La seua titular, Montse Pifarré, respon que no li consta cap irregularitat

L’exedil d’Esports i de JxCat, Sergio González. Després del seu cessament és regidor no adscrit.

L’exedil d’Esports i de JxCat, Sergio González. Després del seu cessament és regidor no adscrit.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Foc creuat. Això és el que es va viure ahir a la comissió especial de Transparència de la Paeria, que es va centrar a investigar els motius del cessament de l’exregidor d’Esports, Sergio González.

La seua marxa del govern va venir després que un informe detectés anomalies en tres contractes del seu departament que, malgrat no incomplir la llei, el govern i el seu ja expartit, JxCat, veiessin que hi podria haver “conflicte d’interessos”. A la comissió estaven cridats a comparèixer l’alcalde, Miquel Pueyo, el tinent d’alcalde d’Urbanisme i líder de JxCat, Toni Postius, i l’edil de Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre.

També va intervenir-hi el mateix González, que malgrat que va abandonar JxCat i el govern continua com a regidor no adscrit. Durant les preguntes que li feia l’oposició, l’exedil d’Esports va assegurar que Postius “era coneixedor de tot el que feia” i dels contractes que el seu departament tramitava.

El tinent d’alcalde va respondre dient que l’àrea responsable de validar els contractes d’Esports era el departament d’Economia, que ostenta ERC. La interpel·lada, la tinent d’alcalde dels comptes municipals, Montse Pifarré, va respondre a Postius a la comissió d’Economia que a ella no li constava que als contractes de González hi hagués irregularitats.

Després de les intervencions i les acusacions entre ells, la comissió va aprovar, amb els vots a favor d’ERC, PSC, Comú, Cs i PP, encarregar un informe jurídic extern per determinar “si cal depurar més responsabilitats”. Val a recordar que les anomalies en els contractes que assenyala l’informe elaborat pels departaments de Govern Obert i Lluita contra la Corrupció (que lideren ERC i Comú respectivament) són per al manteniment d’edificis i que el fet que González segueixi com a regidor no adscrit ha comportat que JxCat perdi un edil, igual com l’equip de govern, que es queda amb 14, el mínim per tenir majoria absoluta.

Actualment la cartera d’Esports l’assumeix l’edil de Joventut, Ignasi Amor (ERC), mentre que Pueyo assumeix la partida de manteniment d’edificis..

Tots els partits menys JxCat van acceptar encarregar un informe jurídic extern per investigar aquest cas

Després de la comissió, el portaveu del PSC, Jaume Sellés, va acusar Postius d’“eludir les seues responsabilitats emparant-se tant amb els tècnics municipals com amb la responsable d’Economia”.

A més, va recordar que, a més dels tres contractes d’Esports, “el 95 per cent de les anomalies que es van detectar a l’informe eren de contractes del seu departament”, i es va demanar que per què han cessat González i no a ell. Una opinió que va compartir la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, que va dir que “si González ha comès neglicencias, Postius també” i va dir que el que ha fet el govern és “cremar-ne un per salvar l’altre”, ja que “Postius era coneixedor del que feia González”. El seu homòleg del Partit Popular, Xavi Palau, va dir que al govern “tothom tira pilotes fora i això evidencia el caos en la gestió municipal”.

Pueyo compareix per escrit i dona el tema per conclòs

L’alcalde, Miquel Pueyo, estava cridat a declarar a la comissió per donar la seua versió sobre el cessament de González. No obstant, no hi va acudir personalment i es va limitar a enviar una declaració per escrit dels fets i que, per la seua part, aquest tema estava tancat. Una decisió que l’oposició va criticar durament i van acusar de “desprestigiar la tasca de la comissió”. D’altra banda, a la reunió es va continuar treballant l’elaboració d’un codi ètic de conducta.

tracking