SEGRE

ESNOTICIA

Lleida supera el rècord de la primera onada del 2020 d'ingressats greus per Covid

L'augment de contagis a Lleida i l'agressivitat de la soca britànica de la Covid han causat que aquest cap de setmana ingressessin 33 persones més als hospitals, amb 152, i que 54 estiguin greus superant el rècord de fa un any. A més, hi va haver cinc morts i dos tenien menys de 69 anys, per la qual cosa Salut insisteix a vacunar aquest col·lectiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cinquena onada de la Covid-19 ha entrat de ple a Lleida i aquest cap de setmana van ingressar 33 persones més al pla, registrant 152 hospitalitzats. A més, 54 estan greus i s’ha tornat a superar el rècord de la primera onada, quan va ser de 52. Tot i així, la xifra màxima es va assolir al gener, amb més de seixanta.

Aquest empitjorament dels ingressats ja el van pronosticar la setmana passada els responsables de la coordinació de la Covid a l’hospital Arnau de Vilanova, quan van advertir que la soca britànica del virus, predominant a Lleida, és més agressiva. Així, de les 54 persones en estat greu, 28 es troben a l’UCI –19 a la de l’Arnau, sis a la del Santa Maria i tres a la de MiNovAliança– i 26 es troben semicrítics a l’Arnau, on tots requereixen suport respiratori.

Unes altres 98 persones es troben estables entre aquest hospital, el Santa Maria i els centres privats. A més, ja no hi ha ningú al Nastasi, el contracte del qual com a equipament sanitari finalitza demà. Al Pirineu hi ha 19 ingressats. 

Sanitat estudia ampliar les quarantenes a 14 dies perquè la soca britànica contagia per més temps.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat sospesa ampliar les quarantenes a 14 dies perquè la variant britànica contagia durant més temps.

Així mateix, cinc persones han mort a Ponent, de les quals tres eren majors de 70 anys i dos tenien entre 60 i 69 anys. Per aquesta raó, Salut insisteix a vacunar la població major de 60 anys, a més que també és l’edat mitjana dels ingressats. També hi ha un empitjorament dels indicadors i Lleida és la província catalana amb les taxes més altes. A part de notificar-se 145 contagis més, el risc de rebrot va pujar al pla fins als 403 punts (+27) i al Pirineu fins als 374 (+20), mentre que la velocitat de transmissió (Rt) va créixer a Ponent fins a 1,15 i al Pirineu fins a 0,91.

La UE insisteix que el 70% de la població estarà vacunada al juliol

El vicepresident per a la Promoció del Mode de Vida Europeu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, es va mostrar ahir confiat que la UE assolirà l'objectiu de vacunar el 70 per cent de la població durant l’estiu, concretament el 14 de juliol, Dia de l’Assalt a la Bastilla. Malgrat els problemes amb AstraZeneca, va defensar que a finals de març ja s’hauran subministrat 100 milions de dosis i que cap a finals de juny, 360 milions.

No és la primera vegada que representants de la UE ho veuen viable, ja que fa uns dies també ho va dir el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton. De moment, està immunitzat el 4% de la població de la UE.

tracking