SEGRE

DROGUES XARXA

Alguns membres de la xarxa de drogues desarticulada a Lleida i Balaguer van ser absolts fa un any per falta de proves

La Sala va anul·lar la majoria de converses telefóniques presentades com a prova

Alguns membres de la xarxa de drogues desarticulada a Lleida i Balaguer van ser absolts fa un any per falta de proves

Alguns membres de la xarxa de drogues desarticulada a Lleida i Balaguer van ser absolts fa un any per falta de provesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han escorcollat aquest dimarts al matí un aparcament llogat a Balaguer per la xarxa de tràfic de drogues desarticulada fa una setmana a Lleida i a la capital de la Noguera. Ho han fet acompanyats d'un dels detinguts i n'han sortit amb caixes on duien més substàncies estupefaents.

Segons ha pogut saber l'ACN de fonts pròximes a la investigació, alguns membres d'aquesta xarxa ja van ser jutjats l'any passat per l'Audiència de Lleida, també per tràfic de drogues. En aquella ocasió van ser absolts després que la Sala anul·lés la majoria de converses telefòniques presentades com a prova. Un dels jutjats i absolts fa un any, M. B, se'l considera un dels líders de la xarxa desarticulada la setmana passada.

En l'entrada i registre d'aquest dimarts hi han participat agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil i també funcionaris judicials. També ha assistit al registre un dels detinguts. Concretament s'ha registrat un box situat en una finca amb pàrquings i trasters al lloguer, on s'hauria trobat més droga, tot i que no ha transcendit el tipus. Els Mossos se l'han endut en caixes.

Durant l'operació policial duta a terme conjuntament entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil la setmana passada, es van detenir 16 persones, de les quals 13 van ingressar a la presó. Tot i que el cas es troba sota secret de sumari perquè l'operació segueix oberta i s'hauria estès a d'altres municipis de l'Estat, fora de Catalunya, segons fonts pròximes al cas, a Balaguer es van intervenir almenys 10 quilos de cocaïna, 2 d'heroïna i 300.000 euros en efectiu. A més, es va trobar una plantació de marihuana.

Alguns dels detinguts la setmana passada són els mateixos que l'Audiència de Lleida va absoldre l'any passat acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona i que la Guàrdia Civil va detenir entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019.

La sentència recollia que la majoria de converses telefòniques es van obtenir de manera "improcedent" i per tant van quedar anul·lades com a prova. El judici es va fer a finals de setembre de 2020. En aquella ocasió, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones a Almacelles, veïnes de la localitat, d'entre 23 i 57 anys; altres tres a Valls, amb residència a la capital de l'Alt Camp i amb edats compreses entre els 28 i 35 anys; també es va arrestar un veí de Balaguer de 28 anys, a la capital de la Noguera -que hauria estat detingut també en aquesta última operació conjunta-; un veí de Palafrugell de 31 anys a la mateixa població empordanesa, i un veí de Montsó de 32 anys a la ciutat de Lleida.

Així mateix, es van fer sis registres en domicilis a Valls i Almacelles i es van intervenir en un habitatge d'aquest municipi del Segrià 194.590 euros en metàl·lic amagats a l'interior d'una borsa d'esport. Igualment, la Guàrdia Civil va localitzar en aquesta localitat 869 plantes de marihuana valorades en 94.512 euros, que l'organització cultivava en un altell.

Segons el cos policial, la xarxa podia arribar a produir amb un sistema de cultiu d'interior més de 200 quilos d'aquesta droga cada dos mesos.Durant els diversos registres, la policia també els va intervenir 11,5 quilos de cocaïna valorats en 786.858,92 euros; 4,3 d'heroïna valorats en 133.546,28 euros i un quilo d'amfetamines valorat en 57.760,24 euros. A més van comissar tres vehicles amb un doble fons.

tracking