SEGRE

PAERIA BALANÇ

Pueyo es fixa com a meta que Lleida lideri la innovació agroalimentària del sud d'Europa

Per aconseguir-ho proposa fomentar la bioeconomia, impulsar el parc de Gardeny, formar en noves tecnologies els joves i més sòl industrial || Els fons europeus, claus per a la recuperació

L’alcalde, Miquel Pueyo, ahir a la tarda durant la seua conferència celebrada en una de les sales de l’Auditori Enric Granados.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ahir a la tarda durant la seua conferència celebrada en una de les sales de l’Auditori Enric Granados.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La Lleida del 2030 ha de ser la capital AgroBioTech del sud d’Europa.” Aquest va ser l’objectiu que l’alcalde, Miquel Pueyo, es va fixar ahir en una conferència a l’Auditori en la qual va fer un balanç dels seus dos anys de mandat i va detallar els objectius per als dos restants. Per aconseguir aquesta meta, que està en la línia del que van plantejar en el seu dia anteriors alcaldes, Pueyo va dir que el seu govern se centrarà en quatre eixos.

El primer és impulsar el sector agroalimentari i la bioeconomia. Va recalcar “l’ecosistema innovador que tenim al voltant d’aquest sector”, esmentant el parc científic de Gardeny, Agrotecnio o l’IRTA, entre d’altres.

“D’aquestes sinergies sorgirà la capitalitat de Lleida, reforçada amb l’acceleració sectorial de start-ups que impulsarà convocatòries d’àmbit europeu”, va manifestar.

El segon eix és reimpulsar el parc científic i tecnològic de Gardeny. “És un dels grans casos d’èxit de la nostra ciutat i una de les principals plataformes del sector de les telecomunicacions en l’àmbit català i espanyol amb més de 100 empreses i 2.000 llocs de treball”, va recordar Pueyo. Així, la Paeria pretén desenvolupar “un ecosistema d’innovació oberta i capaç de respondre als reptes del territori”. Aquesta modernització permetrà assumir molts dels projectes que arribaran amb els fons europeus Next Generation.

Pueyo vol que l’estació de trens tingui un accés des del barri de Pardinyes

El tercer eix va de la mà del segon, ja que se centra en la importància de formar els joves en noves habilitats digitals. Pueyo va estimar que en els propers cinc anys es destruiran 4.000 llocs de treball, “que afegits a les 11.000 persones que actualment hi ha a l’atur, ens situem amb 15.000 parats i hem de revertir-ho formant més de 10.000 lleidatans en noves habilitats digitals. No podem continuar amb el dèficit d’aquest tipus de perfils”, va incidir l’alcalde, que a més va assegurar que si s’enfoquen les polítiques de formació i educació en aquest sentit “passarem de ser una ciutat envellida a una ciutat atractiva per als joves”.

L’últim i quart eix del govern municipal per aconseguir ser la capital agrobiotecnològica del sud d’Europa és guanyar sòl industrial. Un objectiu que Pueyo creu que s’aconseguirà amb la construcció dels polígons industrials de Torreblanca-Quatre Pilans i Torre Solé. “Doblarem la suma de la superfície dels onze polígons actuals i farem possible que aterrin a Lleida grans projectes que actualment tenen difícil ubicació”, va afirmar l’alcalde, que al seu torn va voler recordar que “amb Torreblanca-Quatre Pilans i Torre Solé guanyarem més sòl industrial que tot el que té la Zona Franca de Barcelona”.

D’altra banda, abans d’explicar els quatre eixos Pueyo va fer gala de la “resiliència” de Lleida davant la pandèmia del coronavirus, recordant que ha estat la demarcació que menys Producte Interior Brut (PIB) va perdre el 2020 i que la ciutat ha estat pionera en la implementació del teletreball.

A més, l’alcalde de Lleida va recordar que a l’inici de la pandèmia la Paeria no tenia cap pla per gestionar aquest tipus d’emergències perquè estaven tots caducats.

Futura seu a la Mariola de l’Institut Municipal d’Ocupació

Una de les actuacions que va anunciar l’alcalde, Miquel Pueyo, durant la seua conferència d’ahir va ser la de crear una nova seu de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) al barri de la Mariola. En aquest sentit, va indicar que en aquesta nova delegació de l’ens municipal “impartirem programes d’orientació i formació per promoure el reciclatge professional i el talent”. 

Pueyo també va reconèixer que la ciutat haurà de canviar perquè sigui més atractiva de cara que els joves es quedin. “Tenim una ciutat sana, resilient, sense saturació turística, compacta i verda, però per incrementar el seu atractiu haurem de reforçar l’oferta educativa, cultural, de lleure i confort de la nostra ciutat”, va advertir. Va afegir que la seguretat, tranquil·litat, convivència i serveis són el que millor valoren els ciutadans.

D’altra banda, el paer també es va fixar com a objectiu per als propers anys que l’estació de trens Lleida-Pirineus tingui una entrada per Pardinyes “aconseguint així una major permeabilitat del barri amb el centre de la ciutat”.

tracking