SEGRE

LLEIDA

Mor a l'Arnau de Vilanova de Lleida un jove menor de quaranta anys ingressat a l'UCI i positiu en coronavirus

Va anar al CAP de Mollerussa per un dolor toràcic i li van detectar el virus, per la qual cosa va ser hospitalitzat i va perdre la vida a les 24 hores per miocarditis || Detectats 579 nous contagis, la majoria al Pirineu

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jove d’entre 30 i 39 anys ingressat a l’UCI per a malalts de Covid de l’hospital Arnau de Vilanova va morir divendres, 24 hores després d’haver estat hospitalitzat. El pacient va anar el dia abans al CAP de Mollerussa per un fort dolor toràcic i va donar positiu a la prova de coronavirus. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’àrea Covid de l’hospital Arnau i al cap de només vint-i-quatre hores el jove va patir una una infecció cardíaca greu i va morir per una miocarditis.

Es tractaria de la segona mort que ha transcendit a Lleida d’un jove menor de quaranta anys per una malaltia aguda i positiu en coronavirus, després de la defunció d’un jove de vint-i-quatre anys de Bellpuig el mes de març passat i que tenia asma. Des del departament de Salut no van confirmar si el jove hauria completat la pauta de vacunes ni si tenia alguna patologia prèvia. L’autòpsia determinarà les causes de la mort.

A nivell epidemiològic, la situació encara està lluny d’estabilitzar-se a la demarcació, que ahir va comptabilitzar quatre ingressos hospitalaris més i 579 nous casos, la majoria dels quals (333) es van detectar a la regió sanitària del Pirineu. El risc de rebrot va pujar 35 punts a la regió sanitària de Lleida (1.030) i 117 a la del Pirineu (1.079). Els únics indicadors que van descendir, encara que lleument, van ser el de la velocitat de transmissió del virus a Lleida, que va caure set centèsimes, i el nombre de pacients en cures intensives al pla, que va passar de 6 a 5.

Catalunya va comptabilitzar ahir tretze hospitalitzats crítics, setanta-vuit ingressats més i una nova víctima mortal. En total, hi ha 272 persones ingressades a l’UCI, de les quals setze tenen menys de trenta anys i noranta-una són pacients d’entre trenta i quaranta-nou anys.

D’altra banda, França exigeix des d’avui un test (PCR o antígens) d’un màxim de vint-i-quatre hores a viatgers no vacunats procedents d’Espanya, Portugal, Regne Unit, Països Baixos, Grècia i Xipre.

tracking