SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els Mossos desmantellen una altra gran plantació de 'maria' entre Lleida i Corbins

Un helicòpter de la policia la va descobrir dimecres durant l'operatiu contra narcos a Alcoletge

El sergent David Mora mostra una de les plantes.

El sergent David Mora mostra una de les plantes.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar ahir al matí una plantació de marihuana amb 495 plantes ocultes en un lloc de molt difícil accés al costat del riu Segre entre Lleida i Corbins. “Vam localitzar la plantació gràcies a l’helicòpter que dimecres va participar en l’operatiu antidroga a Alcoletge, a l’altre costat del riu, en el qual un policia va resultar ferit al disparar-se una trampa”, va explicar ahir a aquest diari David Mora, sergent dels Mossos i subcap de la unitat d’Investigació de l’ABP Segrià, les Garrigues, Pla d’Urgell. Els policies van haver de fer una passarel·la amb palets per poder accedir al cultiu, ocult entre la vegetació.

Els investigadors sospiten que no té cap relació amb la plantació que van desmantellar a Alcoletge, en la qual hi havia 226 plantes i on van localitzar una desena de trampes potencialment mortals i una zona on acampaven els delinqüents per vigilar.

Mora comenta que les plantes que van trobar ahir són de gran mida, per la qual cosa estaven a punt de ser collides. Estan en un lloc estratègic perquè és una zona molt fèrtil al ser al costat del riu i ser de difícil accés, per la qual cosa era molt complicat localitzar-la. Els policies creuen que els responsables arribaven a la plantació a través del riu.

La investigació segueix oberta per detenir els narcotraficants. No descarten que es tracti de bandes especialitzades, especialment en el cas de la plantació d’Alcoletge, equipada amb una desena de trampes potencialment mortals que és la primera vegada que es localitzen a Catalunya.

“Mai havíem trobat unes trampes tan sofisticades, la qual cosa demostra que hi ha un salt qualitatiu en aquests grups criminals”, afirma Mora.

Les trampes estaven col·locades de tal manera que, en cas de disparar-se, anessin directes a parts vitals del cos i la seua funció era que no es produís un vuelco, que és com es coneix en l’argot el robatori de droga a altres narcos. En el cas d’Alcoletge, si hi ha detinguts, no només seran acusats d’un delicte contra la salut pública sinó que també seran imputats per una temptativa d’assassinat després que un sergent dels ARRO rebés l’impacte a la cama de vint-i-set perdigons.

D’altra banda, la Guàrdia Civil va detenir dos persones a Mequinensa i va desmantellar una plantació amb unes cinc-centes plantes.

El sergent David Mora mostra una de les plantes.

El sergent David Mora mostra una de les plantes.JORDI ECHEVARRIA

El sergent David Mora mostra una de les plantes.

El sergent David Mora mostra una de les plantes.JORDI ECHEVARRIA

tracking