SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Els Mossos desmantellen al pla de Lleida dos plantacions més de marihuana

A Torres de Segre i Gimenells, amb dos detinguts en aquesta darrera localitat || 300 plantes decomissades que s'afegeixen a les 700 intervingudes la setmana passada

Imatge de la plantació desmantellada divendres passat entre Lleida i Corbins.

Imatge de la plantació desmantellada divendres passat entre Lleida i Corbins.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar ahir dos plantacions de marihuana més a la comarca del Segrià. Concretament, van dur a terme sengles operatius a Torres de Segre i Gimenells que es van saldar amb el decomís d’unes 300 plantes i la detenció de dos homes com a responsables de la plantació trobada en aquesta última localitat, segons ha pogut saber aquest diari. Aquestes noves confiscacions se sumen a les dos que la policia catalana va efectuar la setmana passada a Alcoletge, on un sergent dels ARRO va resultar ferit al disparar-se una trampa amb cartutxos, i entre Lleida i Corbins, on es va decomissar més de 700 plantes. Totes dos eren en llocs de difícil accés a prop del riu Segre.

En tots aquests casos es tracta de cultius en exteriors. Precisament, els Mossos i altres cossos policials incrementen en aquesta època de l’any la vigilància per detectar plantacions perquè és ara quan les plantes assoleixen la màxima altura i es tallen per assecar-les i comercialitzar-les.

A Torres de Segre, la marihuana estava oculta en una zona de difícil accés al costat d’una séquia. Posteriorment, van acudir a Gimenells, on van arrestar dos homes com a suposats responsables d’una plantació. Se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública. Ambdós tenen antecedents.

Paral·lelament, els Mossos continuen les respectives investigacions obertes per identificar i detenir els narcotraficants de les plantacions d’Alcoletge, Corbins i Torres de Segre. En el cas de la primera, estava equipada amb una desena de trampes potencialment mortals, en la primera vegada que es localitzen en camps de Catalunya.

David Mora, sergent dels Mossos i subcap de la unitat d’Investigació de l’ABP Segrià, Garrigues i Pla d’Urgell, va explicar la setmana passada a SEGRE que “mai havíem trobat unes trampes tan sofisticades, la qual cosa demostra que hi ha un salt qualitatiu en aquests grups criminals”.

D’altra banda, el sergent que va resultar ferit (va patir l’impacte de 27 perdigons en una cama) ja ha rebut l’alta i guarda repòs al seu domicili. 

tracking