SEGRE

EQUIPAMENTS MOBILITZACIONS

Més de mig miler de veïns es manifesten a Lleida per exigir la residència al solar de Pardinyes on la Paeria preveu l'alberg per a temporers i persones sense llar

Més de mig miler de veïns es manifesten per exigir la residència al solar on la Paeria preveu l'alberg || Afirmen que “castiguen Pardinyes”

Més de cinc-centes persones es van manifestar ahir per reclamar una residència a Pardinyes i contra l’alberg projectat per la Paeria.

Més de cinc-centes persones es van manifestar ahir per reclamar una residència a Pardinyes i contra l’alberg projectat per la Paeria.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de mig miler de veïns van sortir ahir al carrer a Pardinyes per reclamar la residència al solar del carrer Josep Pallach on el govern de la Paeria preveu construir l’alberg per a temporers i sensesostre. Amb pancartes amb lemes com “A Lleida ha mort la democràcia” o “5.361 signatures ignorades”, van marxar des de la rambla Corregidor Escofet fins al terreny destinat a l’equipament fent retronar un bombo gegant, tambors, cassoles i fins i tot castanyoles, mentre per megafonia sonava Bella Ciao. També van corejar consignes com “Volem la residència” o “Jordina dictadora” i “Pueyo dictador”.

Va des de Corregidor Escofet fins al solar amb pancartes i fent sonar tambors i cassoles

La plataforma organitzadora assegura que ha denunciat el cas a la síndica municipal de greuges

Un portaveu de la plataforma en defensa de la residència de Pardinyes va indicar que no “ens escolten, no hi ha diàleg”. “Estan castigant Pardinyes. Volen posar l’alberg més gran de Catalunya i potser un dels més grans d’Espanya, comparable amb l’edifici d’El Escorial”, va assenyalar, amb referència al fet que el govern municipal està decidit a tirar endavant aquest equipament malgrat el rebuig veïnal i la moció que va secundar tota l’oposició que demana suspendre’l. “Tramiten el projecte amb un informe d’urgència que no veiem clar. Volen accelerar el procés perquè si no potser perden la subvenció de la Generalitat [de 4 milions]. Tampoc estem d’acord amb la proposta propagandística d’aprofitar un tros del solar de les sitges de Pardinyes per a una residència. Tenim el compromís d’ajuntaments anteriors que la residència va a Josep Pallach 3 i continuarem lluitant per a això”, va remarcar. Així mateix, va anunciar que a final de mes es reuniran amb la síndica municipal de greuges.A la protesta va assistir el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), acompanyat de l’edil socialista Carme Valls i el portaveu del PP, Xavi Palau, així com el president veïnal del Secà de Sant Pere. Precisament, Larrosa va afirmar al matí que l’import concedit per la Generalitat “ve de Madrid de fons Covid” i va dir que els 1,2 milions que falten per finançar l’alberg requerirà la “contribució de les butxaques dels ciutadans”.

Més de cinc-centes persones es van manifestar ahir per reclamar una residència a Pardinyes i contra l’alberg projectat per la Paeria.

Més de cinc-centes persones es van manifestar ahir per reclamar una residència a Pardinyes i contra l’alberg projectat per la Paeria.GERARD HOYAS

tracking