SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut per una brutal violació a una dona a la matinada al centre de Lleida

Un home de 45 anys va ser detingut ahir a la matinada a la ciutat de Lleida com a presumpte autor d'una brutal violació a una dona als voltants del Turó de la Seu Vella. La víctima va acudir a la comissaria de la Policia Local per demanar auxili. Presentava múltiples lesions i va facilitar una descripció del suposat autor, que va ser arrestat.

Imatge d'arxiu de l'entorn de la Seu Vella de Lleida de nit.

Detingut per una brutal violació a una dona a la matinada al centre de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana de Lleida va arrestar la matinada d’ahir un home de 45 anys acusat de violar i agredir brutalment una dona al Barri Antic, segons ha pogut saber aquest diari. L’arrest es va produir després que la víctima acudís a la comissaria de la Policia Local, situada al carrer Salmerón, demanant auxili a l’aconseguir escapar-se de l’agressor. La dona, d’uns 40 anys, presentava múltiples ferides i cops a la cara i la resta del cos i estava molt espantada. Pel que sembla, també portava la roba esquinçada i fins i tot li costava caminar a causa de la brutal violació, que es va produir als voltants de Turó de la Seu Vella.

Els agents van activar ràpidament el protocol per a aquest tipus de casos, que inclou avisar els serveis d’emergència, i paral·lelament van demanar a la víctima que els donés una descripció del violador perquè la resta d’efectius del torn fessin una recerca per la zona. Poc després, una patrulla va localitzar a Prat de la Riba un individu que coincidia amb els trets que la denunciant havia explicat de l’home que la va abordar, la va forçar sexualment i la va agredir. El sospitós va ser traslladat a la comissaria i la dona, que encara es trobava allà, el va reconèixer, segons van indicar fonts solvents.

Per tot això, els agents van procedir a la detenció de l’individu, de 45 anys i natural d’Algèria, com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual. Per la seua part, la víctima va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova per ser atesa de les ferides, ser sotmesa a una revisió i rebre atenció psicològica.El cas ha estat derivat als Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació. Pel que sembla, el detingut també va provocar destrosses a l’interior de la comissaria de la Urbana i va intentar autolesionar-se, per la qual cosa va haver de ser traslladat a l’hospital. Es preveu que entre avui i demà passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Lleida. A més del delicte d’agressió sexual, podria ser acusat també d’un delicte de lesions.

L’any passat es van denunciar 195 delictes sexuals a Lleida

L’any passat es van denunciar 195 delictes contra la llibertat sexual a les comarques lleidatanes, davant dels 204 denunciats un any abans, segons les dades de la Memòria de Fiscalia. Per tipologia de delicte, 59 causes van ser per agressions sexuals (violacions) i 55 més per abusos. També es van instruir sis denúncies per assetjament sexual (el 2019 no n’hi va haver cap). Es van dictar 43 sentències per delictes sexuals l’any passat a Lleida, gairebé el doble que un any abans. En una dotzena, les víctimes eren menors d’edat. A més, les agressions sexuals a menors de 16 anys es van multiplicar per quatre, passant de 4 a 16 diligències.

Tàrrega i Bellpuig, amb la víctima d’Igualada

Veïns de Tàrrega i de Bellpuig es van concentrar ahir davant dels seus ajuntaments per mostrar suport a la menor que va ser violada brutalment a Igualada, informa Laia Pedrós. A Tàrrega, Laia Recasens, portaveu de les entitats locals organitzadores de la concentració, va destacar que “reivindiquem que les dones tenim tot el dret a anar soles, a ser lliures i a no tenir por quan anem pel carrer”. Recasens va dir que “necessitem un canvi de comportament immediat, han de deixar de riure’s dels comentaris masclistes, és insostenible”. També va lamentar que “veiem que el feminisme avança però el masclisme no retrocedeix”. La concentració va ser secundada per l’ajuntament de la ciutat. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan, va demanar solucions “contundents” encara que va reconèixer que “aquestes ja arriben tard”. Avui hi ha convocada una concentració a Guissona.

tracking