SEGRE

Els sindicats denuncien un altre altercat "greu" a la presó de Lleida

Acusen l'equip directiu de ser "incapaç" d'augmentar la seguretat dels funcionaris i insisteixen que es canviï

Un moment de la concentració de treballadors de la presó de Ponent.

Protesta dels funcionaris de la presó de Ponent contra les agressions d'internsAlbert Guerrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats insisteixen, en un comunicat conjunt, que es canviï la direcció de la presó de Lleida per "ineptitud" i "falta d'empatia", arran d'un nou altercat "greu" que va passar dissabte. Expliquen que els funcionaris van haver de fer front a un nou conflicte, en aquest cas al mòdul 6, perquè la direcció no va augmentar el nombre d'efectius "tot i saber que es podria produir un altercat" després que s'interceptessin 5 mòbils i substàncies prohibides que es pretenien introduir al mòdul. Arran de l'incident, afegeixen, molts funcionaris de vigilància del mòdul 6 i del departament especial han demanat canvi de destí a altres unitats menys conflictives. Els sindicats acusen la direcció de ser "incapaç" d'augmentar les mesures de seguretat.

Els sindicats amb representació al Centre Penitenciari de Ponent critiquen en el comunicat que, després que el 31 d'octubre un pres donés un cop de puny al cap de la unitat de Servei Interior i de la concentració que es va fer davant de la presó el 4 de novembre per denunciar aquesta agressió, "ni tan sols han convocat una reunió extraordinària amb els representants legítims dels treballadors per tal de trobar solucions". Expliquen, a més, que "un cop més, la direcció ha estat incapaç de gestionar la situació amb un mínim de respecte institucional cap als treballadors" i que l'únic que s'ha fet ha estat traslladar el pres implicat a Quatre Camins. CSIF recorda que les agressions a la presó de Lleida han augmentat un 66% en un any.

Pel que fa a l'altercat de dissabte, "els funcionaris van haver de multiplicar-se i evitar una baralla multitudinària entre diverses bandes d'interns en la zona de les escales que donen accés a les galeries on es troben les seves cel·les i on no hi ha cap mena de seguretat i ni control per càmeres", expliquen al comunicat. Els sindicats sostenen que, "a conseqüència de la ineptitud de la direcció i de la manca d'empatia amb els seus treballadors, aquesta setmana la gran majoria de funcionaris de vigilància del mòdul 6 i del departament especial han demanat canvi de destí a altres unitats menys conflictives.

És per això que el comunicat acaba agraint, des de la part social i resta de treballadors, "l'esforç dels funcionaris que durant anys han prestat servei en els mòduls més conflictius de Ponent, com els DERT, el mòdul 6 i el mòdul 3 i que ara, davant la deriva de la situació, sol·liciten canvi de destí, ja que aquest agraïment també els hi serà negat per aquesta direcció".

A més del canvi de direcció, els sindicats reclamen un augment de personal adequat per poder desenvolupar les tasques professionals penitenciàries amb seguretat, un pla de xoc per a rehabilitar el centre penitenciari que, "literalment, cau a trossos" i acabar amb l'augment desproporcionat d'interns amb problemes psiquiàtrics que ocasiona un increment de les situacions de risc, que posen en perill la vida d'interns i funcionaris, entre d'altres.

Finalment, informen que tots els sindicats representatius del Centre Penitenciari de Ponent van mantenir aquest dilluns una reunió per establir noves mobilitzacions, que aniran augmentant en intensitat, fins que el Departament de Justícia accepti les seves propostes de millora.

tracking