SEGRE

Nova protesta dels funcionaris de la presó de Lleida per demanar més seguretat

El director d'Afers Penitenciaris demana "temps" per analitzar les demandes dels treballadors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director d'Afers Penitenciaris, César Galván, s'ha reunit aquest divendres a les 11h amb representants sindicals de la presó de Lleida al mateix centre penitenciari per escoltar les seves reivindicacions. Segons els sindicats, Galván entén les seves demandes però els ha demanat "temps" per analitzar la situació. A les 12h, sindicats i treballadors del centre s'han concentrat davant l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), on Galván ha assistit a la inauguració de l'exposició del 33è Premi Marraco, organitzada pel Centre Penitenciari de Ponent, per tornar a fer visibles el seu malestar. "Estem farts d'esperar i seguirem amb les mobilitzacions perquè no volem ser corresponsables d'un desastre", ha dit Modesto Breciano, del CSIF a Lleida.

Ahir dijous, representants sindicals dels treballadors de la presó de Ponent es van tancar al departament de Justícia a Lleida per exigir mesures a la conselleria i a la direcció del centre que garanteixin la seguretat de la plantilla. La directora territorial, Montserrat Messeguer, es va reunir amb els representants sindicals, que li van explicar durant més d’una hora la problemàtica a la presó, amb l’augment de les agressions als funcionaris i la conflictivitat, a més de la manca de personal i la insalubritat a les instal·lacions.

Abans de la tancada a Justícia, els sindicats CSIF, CCOO, UGT, IAC, ACAIP i Intersindical van reunir un centenar de persones en una concentració al davant dels jutjats de Lleida. Van denunciar que porten mesos patint “aldarulls i agressions greus” per part d’interns amb patologies psiquiàtriques i van reclamar que aquests reclusos siguin traslladats a unitats especialitzades.

La concentració ha tingut lloc a l'IEI.

Nova protesta dels funcionaris de la presó de Lleida per demanar més seguretatAlbert Guerrero

tracking