SEGRE

LLEIDA

Salut habilita un altre web per al passi Covid, que aplicarà fins que remeti la pandèmia

Avui entra en vigor a l'interior de la restauració, gimnasos i residències || Catalunya confirma dos casos d'òmicron i Madrid detecta el primer contagi d'aquesta variant per transmissió comunitària

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.L,.PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El certificat Covid, que entra avui en vigor per accedir a l’interior de locals de restauració, gimnasos i residències, pot descarregar-se també des del portal per demanar cita per vacunar-se https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/, a més de La Meva Salut. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que així es facilita la descàrrega del certificat després que la setmana passada La Meva Salut col·lapsés davant de l’allau de persones que volien descarregar-se’l, per la qual cosa es va haver d’ajornar la implementació. En una setmana, Salut ha emès 2,5 milions de certificats i en total, onze milions, i Argimon no va descartar que més endavant les farmàcies puguin facilitar-los.

Tot i així, per a aquelles persones amb problemes per baixar-se’l, poden anar a buscar-lo a un punt de vacunació. Respecte als que no poden tenir-lo perquè per problemes de salut no es poden vacunar, va dir que s’analitzaran les diferents situacions, però que “si és per salut, han d’evitar anar a certs llocs”. El conseller va dir que la setmana que ve tornaran a demanar al Tribunal Superior de Justícia prorrogar una setmana més l’ús del certificat i va descartar ampliar-lo a més sectors.

També va dir que “no tenim una previsió per treure’l, però serà quan la situació epidemiològica baixi”. Argimon va dir que no s’ha aplicat el passi Covid als cines per “afectar al mínim” els sectors i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va afirmar que l’espai d’un cine no és el mateix que el d’un restaurant.D’altra banda, Argimon va confirmar que les dos persones que aquest dimarts van arribar a l’aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica estan infectades amb la variant òmicron, per la qual cosa són els dos primers casos amb la variant a Catalunya. A més a més, Madrid va confirmar un tercer cas d’una persona infectada amb òmicron que s’ha encomanat per transmissió comunitària a Espanya.

Es tracta d’un home de 62 anys amb símptomes lleus i que està vacunat amb les dos dosis d’AstraZeneca. L’afectat no tenia antecedents de viatge ni era contacte estret amb ningú que hi hagués viatjat.

Els de 60 a 64 anys ja poden rebre la tercera dosi

Uns 24.800 lleidatans de 60 a 64 anys ja poden demanar cita a la pàgina web Vacunacovid per rebre la tercera dosi contra la Covid, tot just l’endemà que ja poguessin fer-ho els 20.340 lleidatans de 65 a 69 anys, a més dels majors de 70. Salut demana que se sol·liciti cita prèvia per evitar cues als punts de vacunació. Un dels que han reobert és l’Espai MerCAT de Tàrrega, on ahir van ser molts els que hi van acudir. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va dir que està comprovat que les persones vacunades amb AstraZeneca o Janssen perden anticossos als tres mesos i no als sis com es pensava i que administrant-los la de Moderna o Pfizer com a reforç “dona resultats molt bons”.

Per la seua part, la secretària d’Estat de Salut, Silvia Calzón, va dir que les terceres dosis “protegeixen davant de qualsevol variant, inclosa l’òmicron”. D’altra banda, un estudi del Regne Unit i els Estats Units creu que els trombes que es van produir per AstraZeneca poden causar-se per una proteïna de la sang que es veu atreta cap a un component de la vacuna juntament amb altres factors.En un altre ordre de coses, Salut va notificar 2.991 casos nous, 119 a Lleida, i 7 víctimes mortals. Hi havia 694 (+12) ingressats a Catalunya, 148 (+3) a l’UCI, i 42 (+1) al pla de Lleida, vuit a l’UCI (+1).

Sanitat descarta la vacunació obligatòria

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va descartar ahir noves restriccions per frenar la pandèmia, així com obrir el debat sobre la vacunació obligatòria. També va anunciar que el 13 de desembre arribaran 1,3 milions de vacunes de Pfizer per a nens i al gener, dos milions més.

Tests d’antígens gratis a Madrid per Nadal

La Comunitat de Madrid va anunciar que cada ciutadà podrà recollir gratis a les farmàcies un test d’antígens a partir del dia 15 de desembre, per comprovar si estan infectats abans de Nadal.

Vacuna obligatòria a Alemanya al febrer

Alemanya implantarà la vacunació obligatòria contra la Covid a partir del proper mes de febrer, de manera que és el segon país europeu a anunciar-ho després d’Àustria. A més, els alemanys no vacunats no podran accedir a comerços, restaurants i esdeveniments culturals.

El líder antivacunes d’Itàlia, penedit

Lorenzo Damiano, líder del moviment antivacunes contra la Covid a Itàlia, ha contret la malaltia i ha ingressat en un hospital. S’ha penedit per no vacunar-se i va demanar a la població “que seguissin la ciència”, que “cura i salva”.

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.L,.PEDRÓS

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.L,.PEDRÓS

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.

L’Espai MerCAT de Tàrrega torna a vacunar per a primeres, segones i terceres dosis.L,.PEDRÓS

tracking