SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria paralitza el pla comercial de Torre Salses de Lleida al declarar caducats tràmits del 2019

La junta de govern d'avui preveu declarar caducat el tràmit aprovat el 2019 per construir l'accés al futur parc comercial || Al·legarà per fer-ho motius jurídics i econòmics

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern d’ERC i JxCat a la Paeria paralitzarà de facto el pla de la zona comercial de 55.000 metres quadrats a Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners, cosa que farà inviable a curt termini la construcció del vial d’accés, que comportava desdoblar, prolongar i modificar el traçat de l’avinguda Víctor Torres. Segons ha pogut saber aquest diari, la junta de govern local té previst declarar avui caducats els expedients aprovats pel ple el maig del 2019 –a l’etapa final de l’anterior govern socialista– que facilitaven l’ocupació dels terrenys per construir aquest vial.

Per adoptar aquesta decisió, es basarà en dos informes. Un, que aborda qüestions jurídiques sobre la cessió anticipada dels solars afectats, del vicesecretari general de l’ajuntament. I el segon, de caràcter econòmic, del coordinador general de la Paeria, que conclouria que l’ajuntament no està en condicions d’afrontar el cost que suposaria dur a terme l’ocupació dels terrenys i executar les obres, ja que a més de l’import que suposaria, que rondaria els dos milions, preveu que d’aquí a uns anys hauria d’assumir una quantitat més elevada per pagar expropiacions.

La promotora del projecte, Eurofund Lleida, esperava que la junta de govern aprovés definitivament el projecte de reparcel·lació per poder sol·licitar la llicència comercial a la Generalitat i el posterior permís d’obres. Precisament, aquest punt sí que s’aprovarà a la mateixa sessió, però ara Eurofund es trobarà un nou obstacle, malgrat que a començaments del 2020 va oferir a la Paeria fer-se càrrec de finançar tot el cost del vial, quan el conveni firmat en el seu dia preveia repartir els costos al 50 per cent. El govern local va rebutjar aquesta oferta.

L’accés és clau per al desenvolupament d’aquest projecte d’un parc comercial de grans, mitjanes i petites superfícies. L’actual govern sempre ha defensat que el mateix pla parcial de Torre Salses –el SUR 42– estableix que els usos comercials d’aquest sector estan condicionats al fet que estigui construït el vial d’accés, que ha de connectar l’LL-11 amb aquesta zona a través de la Bordeta.

Així doncs, tot apunta que la confrontació entre ajuntament i promotora pujarà un esglaó més, després que aquesta ja advertís fa sis mesos que estava disposada a emprendre accions judicials si hi havia més traves al projecte. Ho va fer després d’una nova dilació i que el Comú, llavors soci d’ERC i Junts, exigís no tramitar el pla, la qual cosa va acabar motivant la seua sortida del govern.

tracking