SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜÈNCIA

Decomissen 620 kg de cocaïna, valorats en 20 milions, la partida més gran trobada a Lleida

La Guàrdia Civil ha detingut un veí de capital que era el destinatari de la droga || La mercaderia va arribar al port de Barcelona procedent de Panamà i estava oculta en un rotor de 12 tones

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van confiscar dimarts a la tarda 620 quilos de cocaïna, valorada en uns 20 milions d’euros, a la partida més gran de què es té constància a les comarques de Lleida. A més, van detenir un veí de Lleida que era el destinatari de la mercaderia, a qui se li imputen els delictes d’organització criminal i tràfic de drogues. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

L’operació, denominada Street-22, es va iniciar a finals de desembre al port de Barcelona, quan la Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana de Barcelona –unitat conjunta formada per Vigilància Duanera de l’Agència Tributària i Guàrdia Civil–, va detectar l’enviament d’una mercaderia sospitosa procedent de Panamà al Port de Barcelona. Es tractava d’un rotor de 12 tones procedent de Panamà i que tenia per destinació una societat l’administrador de la qual és un ciutadà resident a Lleida i en què van detectar possibles anomalies a l’interior. La peça va ser traslladada a Lleida i dimarts a la tarda, amb l’ajuda dels Bombers de la Generalitat, “vam procedir a obrir-la en una nau del polígon del Segre, trobant la cocaïna al seu interior”, va explicar a aquest diari el capità Rico de la Guàrdia Civil.

Concretament, després de la inspecció i obertura amb l’ajuda de maquinària industrial pesant, es van localitzar a l’interior del cilindre del rotor un total de 537 paquets, d’aproximadament 1.050 grams cada un i embolicats en plàstics transparents, amb anagrames i dibuixos de diferents marques. L’interior d’aquests paquets, al ser sotmesos a la prova del narcotest, van donar positiu en cocaïna, per la qual cosa el valor al mercat d’aquesta mercaderia s’acostaria als 20 milions d’euros.Des de la Guàrdia Civil van assegurar que “aquesta actuació és, sens dubte, una de les més importants realitzades a Lleida en els últims anys pel que fa a intervencions de cocaïna”. Es preveu que l’arrestat passi pròximament a disposició judicial en una operació en la qual s’ha aconseguit desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues que operava a l’Estat.

Els 620 quilos de cocaïna estaven ocults al cilindre d’un rotor.

Els 620 quilos de cocaïna estaven ocults al cilindre d’un rotor.GUARDIA CIVIL/AGENCIA TRIBUTARIA

tracking