SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Assassinen un taxista de 10 ganivetades a l'esquena i el cor al barri de la Bordeta

Un taxista de Lleida va ser brutalment assassinat a ganivetades ahir a la Bordeta. La víctima, Mohamed Ezzeraiga, de 43 anys, va ser atacada quan estava de servei i va rebre una desena de ganivetades a coll, cor i esquena que el van deixar greument ferit. Va ser traslladat en estat crític a l'Arnau de Vilanova, on va morir tres hores després.

Un taxi llueix crespons negres ahir al seu pas per on va ser trobada la víctima.

Un taxi llueix crespons negres ahir al seu pas per on va ser trobada la víctima.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un taxista va morir assassinat ahir a la matinada a la ciutat de Lleida després que li assestessin unes deu punyalades quan estava de servei. La víctima és Mohamed Ezzeraiga, de quaranta-tres anys i veí de Lleida. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i detenir l’autor o autors. La víctima va ser atacada brutalment al carrer Sifó al barri de la Bordeta.

Cap a les 2.30 hores un ciutadà va trucar al 112 per alertar que hi havia un home malferit i inconscient entre dos cotxe estacionats a uns cinquanta metres d’un taxi amb la porta oberta, el motor encès i el taxímetre encès. Al lloc van anar patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Va ser evacuat en estat crític a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir cap a les 5.30 hores a conseqüència de la gravetat de les lesions. L’home presentava una desena de ganivetades al coll i l’esquena i almenys una li hauria travessat el cor. Està previst que avui li practiquin l’autòpsia

El taxi estava en marxa amb el taxímetre posat i van trobar un ganivet en un carrer pròxim.  Els taxistes faran avui una marxa lenta, que sortirà a les 12 de Blondel, on va iniciar la seua última carrera

L’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos a Ponent es va fer càrrec de la investigació. La policia va trobar el ganivet homicida en un carrer pròxim al lloc del crim, on hi podria haver les empremtes de l’autor. No descarten cap hipòtesi encara que la que va cobrar més força durant les primeres hores va ser que podria tractar-se d’un assalt per robar-li. L’atac hauria tingut lloc a l’interior del vehicle. L’autor va fugir i el taxista va sortir malferit del vehicle fins que va caure inconscient entre dos cotxes estacionats.

El carrer Sifó està situat entre el centre cívic de la Bordeta i el camp de futbol, en un dels extrems del barri, de manera que no es descarta que l’acció fos premeditada i que l’autor hagués donat aquesta direcció per perpetrar l’atac. Pel que sembla, Mohamed Ezzeraiga, originari del Marroc i veí de Lleida des de fa més de vint anys, va carregar un client quan es trobava a la parada de Blondel, sense trucada prèvia, la qual cosa impedeix el rastreig telefònic. Va començar una carrera que va acabar de manera fatídica al carrer Sifó.

Els investigadors busquen indicis i per fer-ho es visionaran els enregistraments de càmeres que podrien haver captat el taxi en el seu recorregut.La víctima no era propietària del taxi, portava una mica més d’un any en aquesta professió i cobria el torn de nit treballant per a l’amo de la llicència, de Tele Ràdio Taxi Lleida. El president d’aquesta cooperativa, Xavi de Juan, va explicar que “estem en xoc i molt dolguts. Tenim la sensació d’inseguretat i vulnerabilitat perquè treballem sense protecció i no sabem res de la persona que puja al cotxe”.

Els taxistes faran una marxa lenta avui a les 12.00 hores entre Blondel i el carrer Sifó. El Sindicat del Taxi de Catalunya es va solidaritzar amb els familiars i amics del taxista “que ha patit aquesta brutal agressió” i va exigir als Mossos d’Esquadra “un ràpid esclariment” dels fets. El crim també va provocar una gran commoció entre la comunitat musulmana ja que la víctima estava molt vinculada a diferents associacions (vegeu el desglossament).

Mohamed Ezzeraiga, de 43 anys, casat i amb dos fills petits Mohamed Ezzeraiga, de 43 anys i nascut al Marroc, estava casat, tenia dos nens, un d’uns cinc anys, un nadó de mesos i portava més de vint anys a Lleida. Des de l’entitat cultural Magrebeida, Abderrafie Ettalydy va afirmar que “estem impactats per un succés tan tràgic i que a sobre hagi ocorregut durant el ramadà, una època de pau i solidaritat”. A Ezzeraiga tots els seus coneguts li deien Simu. Per la seua part, el portaveu de la comunitat musulmana del Palau de Vidre, Abdellatif Láatabi, va explicar que era membre de l’associació Nostàlgia Lleida, una entitat que es dedica a ajudar la comunitat i fomentar la integració. També era molt aficionat a l’esport, especialment al futbol.

tracking