SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Investiguen la mort d'un fetus en un avortament en un pis al barri de la Bordeta de Lleida

El va trobar dimecres a la nit la sogra d'una jove que hores abans havia ingressat a l'Arnau || La dona i la seua família diuen que desconeixien l'embaràs

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències per aclarir la mort d’un fetus, en avançat estat de gestació, que va ser trobat dimecres a la nit en un domicili de la Bordeta, segons ha pogut saber aquest diari. L’embarassada que va avortar és una jove de 22 anys que hores abans havia ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova. El cas s’investiga com un assumpte mèdic al tractar-se d’un avortament però serà l’autòpsia, que es va començar a practicar ahir a l’Institut de Medicina Legal de Lleida, la que determinarà com va morir el fetus. La Unitat d’Investigació dels Mossos s’ha fet càrrec d’un rocambolesc cas ja que, tant la jove com els seus familiars asseguren que desconeixien que estava embarassada.

Els fets van tenir lloc quan una dona, que viu amb el seu fill i la seua parella, va tornar dimecres a la nit al seu domicili després de finalitzar la jornada laboral i al bany va trobar una bossa que contenia un fetus amb la placenta i el cordó umbilical, segons van informar fonts solvents.

La dona va alertar del succeït i fins al lloc van acudir sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d’Esquadra, que van certificar que hi havia un fetus sense vida. La dona va explicar que el seu fill li havia dit un parell d’hores abans que la seua parella havia estat traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova perquè havia tingut una hemorràgia. Pel que sembla, la jove no hauria esmentat als sanitaris que hagués patit un avortament. De fet, va afirmar que desconeixia que estava embarassada. Els policies van interrogar també la parella i altres familiars, que també es van manifestar en el mateix sentit. També van parlar amb el personal sanitari que va intervenir.

L’autòpsia haurà de revelar si el fetus, que era de sexe femení, ja estava mort quan la dona va patir l’avortament o, al contrari, va nàixer amb vida i va morir després.

tracking