SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els amics de Nosa Richard, el jove de 22 anys assassinat, exigeixen als Mossos que s'aclareixi el crim

Pròxims a Nosa Richard, de 22 anys i de Lleida, el cadàver del qual va ser trobat a Albesa || Cent persones es concentren a Sant Joan perquè es faci justícia

Flors en record de la víctima.

Flors en record de la víctima.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Que es faci justícia. Això és el que reclamen els familiars i amics de Nosa Richard, el jove de vint-i-dos anys de Lleida el cadàver del qual va aparèixer semienterrat al costat d’un camí a prop de la Noguera Ribagorçana l’octubre de l’any passat a Albesa (vegeu SEGRE de dimarts). Aquell mateix mes la família havia denunciat la desaparició del jove.

Un centenar de persones es va concentrar dimecres passat a les 21.00 hores a la plaça Sant Joan de Lleida per exigir que es faci justícia. Alpha Yagouba Balde, un dels impulsors de la iniciativa, va explicar ahir a aquest diari que “volem que es resolgui el cas i que la policia detingui la persona o persones que el van matar”. A més, els amics han posat en marxa una campanya per recaptar fons i ajudar la família del jove. En la concentració de la plaça Sant Joan van demanar que el cas de Nosa Richard no caigui en l’oblit i es faci justícia.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent s’ha fet càrrec de les indagacions per aclarir el cas, que s’investiga com un homicidi al detectar-se signes de criminalitat. Aquests es basen en l’informe preliminar de l’institut forense, que va apuntar a un traumatisme al cap com a causa de la mort, i en el fet que el cadàver fos trobat semienterrat. S’investiga si el veí de Lleida havia tingut algun aldarull en els dies previs al crim. En aquests casos, s’indaguen els últims moviments de la víctima per intentar aclarir l’assassinat i identificar i detenir els assassins.

Els Mossos d’Esquadra no van poder identificar el cadàver quan el van trobar a Albesa perquè estava en avançat estat de descomposició. Ho han fet mesos més tard gràcies al perfil genètic creuant mostres del cos i dels seus familiars. La troballa es va produir el dia 13 d’octubre de l’any passat al costat d’un camí a prop de la Noguera Ribagorçana. Va ser durant una visita per a una futura actuació al riu. Una tècnica va trobar part d’una cama. Agents d’investigació i de la policia científica van detectar com, oculta entre la vegetació, hi havia terra remoguda. Amb l’ajuda d’una excavadora, van descobrir la resta del cadàver.

Flors en record de la víctima.

Flors en record de la víctima.SEGRE

tracking