SEGRE

ES NOTICIA

Troben assassinada una dona en un traster de Balàfia i detenen el marit

Estava desapareguda des de diumenge i hi havia una denúncia prèvia de mals tractes

Dos agents dels Mossos sortint del número 80 de l'avinguda Alcalde Porqueres, on es va trobar el cadàver.

Dos agents dels Mossos sortint del número 80 de l'avinguda Alcalde Porqueres, on es va trobar el cadàver.MOSSOS D'ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irina Mihaela, la veïna de Lleida de 34 anys que va desaparèixer el cap de setmana passat, va ser trobada morta ahir pels Mossos al traster del seu domicili, al barri de Balàfia. Minuts més tard, la policia va detenir el marit, ingressat al Santa Maria, com a presumpte autor de l'assassinat, en el primer crim masclista a Ponent des del març del 2015.

Els Mossos d’Esquadra van trobar assassinada ahir al migdia Irina Mihaela M., la veïna de Lleida de 34 anys el marit de la qual va denunciar diumenge a la tarda la seua desaparició. Minuts més tard, els investigadors van detenir l’home com a presumpte autor del crim, el primer de caràcter masclista que es registra a les comarques lleidatanes des del març del 2015.

Ghiluta, de 40 anys, va ingressar al psiquiàtric de l’hospital Santa Maria després d’interposar la denúncia, on va ser arrestat. El cadàver d’Irina Mihaela el van trobar al traster del domicili de la parella, pares de cinc fills menors d’edat, al número 80 de l’avinguda Alcalde Porqueres, a Balàfia. Estava embolicat, tapat amb cartrons i tenia les cames lligades i va ser descobert per un gos de la Unitat Canina, especialitzat en la recerca de cadàvers.

La Divisió d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació per aclarir-ne les causes. La dona el va denunciar el 2019 i es va dictar una ordre de protecció que va estar en vigor fins quan es va celebrar el judici, el febrer del 2020, quan va ser absolt. La víctima no va declarar i no hi havia altres indicis, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia.

La troballa es va fer al voltant de les 13.30 hores. Agents de la Unitat d’Investigació, que han estudiat el cas durant tota la setmana, i de la Unitat Canina, que es va desplaçar des de Barcelona, van anar al matí a l’abocador, a Montoliu, per intentar buscar possibles restes humanes. Posteriorment, els investigadors van acudir a l’habitatge.

No hi van trobar res però el gos va detectar un rastre i es va trobar el cos al traster. Al lloc va dirigir-s’hi la policia científica per recopilar indicis i la comitiva judicial, que cap a les 15.00 hores va decretar l’aixecament del cadàver, que va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal per practicar-li l’autòpsia, que determinarà les causes de la mort. Paral·lelament, agents van anar al Santa Maria, on van arrestar l’home i el van traslladar a la comissaria, on es va negar a declarar, segons el seu lletrat, David Morell, d’Imak Advocats.

Pares de cinc fills menors i veïns de Balàfia

La parella, originària de Romania, portava anys vivint a la capital del Segrià i eren pares de cinc fills, tres nenes i dos nens d’entre disset i dos anys. La desaparició d’Irina Mihaela va transcendir dimecres, com va publicar aquest diari. Els Mossos van explicar que desconeixien si es tractava d’una desaparició voluntària o involuntària.

De fet, dijous van demanar col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials. La Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas. Entre altres detalls, van descobrir que la dona no s’havia emportat el mòbil ni roba però, en canvi, no van trobar-ne la documentació, la qual cosa podria indicar que hauria desaparegut per voluntat pròpia.

Tanmateix, els seus pròxims van explicar a la policia que aquest extrem era “impossible” ja que mai abandonaria els cinc fills. Els Mossos d’Esquadra mantenien totes les línies d’investigació obertes. També van interrogar el marit, que ha estat tota la setmana ingressat a la unitat Psiquiàtrica de l’hospital Santa Maria.

Malgrat que hi havia certes sospites que pogués ser darrere de la desaparició –com les denúncies per violència masclista–, no hi havia proves contra ell. Tanmateix, la troballa ahir al migdia del cadàver i, la forma en què estava, va fer que la investigació fes un tomb i passés d’una desaparició a un crim. Les sospites es van fer realitat i minuts més tard van detenir l’home com a presumpte autor.

La víctima

La víctimaMOSSOS D'ESQUADRA

L'arrestat

L'arrestatMOSSOS D'ESQUADRA

tracking