SEGRE

L'Audiència de Lleida rebaixa la pena en 5 de 6 casos recorreguts per la llei del 'només sí és sí'

A un dels agressors li redueix la condemna dels 12 als 6,5 anys de presó i a un altre, dels 12 als 7

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha rebaixat la pena de presó en 5 dels 6 casos per agressió sexual que ha analitzat fins ara amb la nova llei del 'només sí és sí. D'aquests cinc casos en què ha acceptat els arguments del recurs de les defenses, en un d'ells la Sala ha rebaixat la pena per agressió sexual dels 12 als 6,5 anys de presó. Es tracta d'un noi que amb 24 anys va intentar violar dues noies de 17 anys l'estiu del 2008 a Lleida, poc després de quedar en llibertat perquè l'Audiència de Barcelona li havia suspès l'execució d'una condemna de 15 mesos per amenaces. En una altra sentència, l'Audiència de Lleida rebaixa dels 12 als 7 anys de presó la pena a un home condemnat per lligar, amenaçar i violar l'exparella a Torre-serona (Segrià) al 2018.

En els altres tres casos, l'Audiència de Lleida ha rebaixat les penes de presó per delictes sexuals de 12 a 11 anys, de 10 a 9 i de 5 a 3,5. Només en un dels 6 casos estudiats l'Audiència ha mantingut la condemna imposada. Aquestes decisions es poden recórrer al TSJC i la fiscalia de Lleida estudiarà què fer en cada cas juntament amb la fiscalia superior de Catalunya.

Reducció de pena a la meitat a dos agressors sexuals

Una de les causes analitzades per l'Audiència de Lleida és la d'un noi que va ser condemnat a 15 anys de presó; concretament a 12 anys per dues temptatives d'agressió sexual (3 anys per una i 9 per l'altra) i a 3 anys més per un delicte de robatori amb violència. Tot i que l'Audiència manté intacta la pena pel robatori, li redueix les penes per les dues agressions sexuals en grau de temptativa dels 12 als 6,5 anys, imposant-li 1,5 anys de presó per una i 5 anys per l'altra.

Segons va quedar provat, la primera agressió es va produir el 29 de juny de 2008 al barri de Pardinyes de Lleida, quan el jove va seguir una menor fins al por­tal de casa seva, la va agafar pel coll i la va fer caure a terra. Va acabar fugint quan la mare de la noia va sentir els seus crits i va sortir. El segon atac va tenir lloc el 28 de juliol del mateix any, a la zona alta de Lleida. En aquest cas, l'agressor també va seguir la víctima fins al portal de casa seva i, agafant-la pel coll, la va obligar a baixar a l'aparcament de l'edifici. Allà la va obligar a despullar-se i va intentar agredir-la sexualment. El noi va fugir en sentir uns sorolls, però abans va agafar la víctima pel coll i li va estrènyer fins que es va desmaiar, a banda de robar-li els diners que duia a sobre.

L'altra causa analitzada que ha patit una rebaixa important és la d'un home de 39 anys que va reconèixer haver lligat, amenaçat i violat l'exparella a Torre-serona (Segrià) al 2018. Al judici que es va fer el 27 de setembre de 2019, la fiscalia i la defensa van acordar una pena de 12 anys de presó per un delicte d'agressió sexual.

Segons va quedar provat, l'home havia mantingut una relació sentimental amb la víctima durant nou anys i ell no va acceptar que s'acabés. Així, després d'estar durant un mes enviant-li missatges en què es mostrava gelós i li recriminava que tingués una nova relació, el 21 de juny de 2018, l'acusat va entrar a casa de la noia, es va amagar i quan va arribar la va amenaçar amb un ganivet, la va arrossegar per casa, la va lligar i la va agredir sexualment dues vegades mentre li exigia que li digués "a qui es follava". A més, la va amenaçar dient-li "ets una puta i en pagaràs les conseqüències" i "no sortiràs viva d'aquesta casa". La dona va aconseguir escapar aprofitant que van entrar a casa el seu cosí i un amic que tenien claus. Ara, però, l'Audiència modifica la sentència i el condemna a 7 anys de presó.

tracking