SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Ja fa temps que els sotasignats patim atacs de tot tipus, a través de les xarxes socials i altres mitjans de comunicació, alguns de molt mal gust i d’altres molt feridors, sobre la nostra presència i activitat al Teatre de la Llotja. Fins ara, tot i que les manifestacions eren tendencioses i poc acurades, sempre s’ha optat per no donar resposta a aquestes “opinions”, tot i que estiguessin mancades de tot rigor.

Tot té un límit. El Comú de Lleida amb els seus recents escrits i per diferents mitjans, fins i tot en un plenari de la Paeria, l’ha traspassat. Cal posar de manifest i donar a conèixer totes les falsedats que el Comú ha explicat sobre les entitats que representem. Cal que la ciutadania de Lleida conegui la nostra versió i realitat, atès que darrere de les entitats difamades hi ha més de 15 famílies que depenen directament (i moltes més de manera indirecta) de les seves activitats, que es fonamenten en la seva credibilitat.

Ens sorprèn i entristeix que el Sr. Talamonte, en nom del Comú, hagi encapçalat aquesta creuada contra les entitats que representem, atès que coneix perfectament el món de l’espectacle i de les produccions. Fins i tot ha estat soci d’una empresa de so i de llum que ha treballat, a plena satisfacció, per les entitats que representem en nombroses ocasions. Aquesta relació professional anterior li permetia contrastar determinades informacions i evitar molts malentesos, convertits ara en difamacions. El Comú ens acusa d’encarir sense justificació les contractacions. Disposem de tota la documentació que demostra, sense cap mena de dubte, que aquella afirmació no és correspon amb la realitat i que, contràriament al que diuen, la gestió ha estat sempre lleial i favorable als interessos de La Fundació.

Mai Espectacles La Traca va incrementar preus sobre els que pressupostaven els proveïdors. Ans al contrari, els descomptes obtinguts dels proveïdors sempre eren i han estat aplicats i traslladats a la Fundació La Llotja. Podem acreditar que els preus aplicats com a entitats de producció han estat molt avantatjosos per a La Fundació.

El Comú s’ha limitat a fer un “copia i enganxa” del llibre major de la Fundació, sense analitzar mínimament la seva informació, cometent greus errades d’interpretació o provocant-les. A tall d’exemple, tot i que és una qüestió pròpia de La Fundació, aquesta no ha gastat 22.000 € de diner públic en loteria: com moltes entitats, associacions i fundacions va vendre unes participacions de la loteria de Nadal, cobrades als compradors per pagar a l’administració de loteria corresponent.

Un altre cas: els 9.874,31 euros d’una partida corresponent a un concert del Serrat, és un cost molt baix per a La Fundació i és el resultat d’una negociació i de la feina ben feta d’Espectacles La Traca, tot amb l’objectiu d’optimitzar els recursos de la Fundació. I així, podríem anar detallant els errors o interpretacions errònies que s’amaguen darrere de les afirmacions que fa el Comú, sense cap anàlisi, contrast ni mirament. El Comú afirma, erròniament, que Zucar Event ha actuat al marge de la legalitat, sense contracte de serveis, i que “potineja” amb les dades dels amics i clients de la Llotja. Rotundament no, Zucar Event sempre ha tingut un contracte de serveis/concurs públic per atendre La Fundació i a la vegada contractes amb els diferents concessionaris de la Llotja de Lleida, SA. Tots aquests contractes generaven drets i obligacions per a les parts i entre altres qüestions incloïen la gestió de pàgines web i l’administració de fitxers. Zucar Event, en compliment de la legalitat, va enregistrar i donar d’alta, en el seu moment, a l’Agencia Española de Protección de Datos el fitxer sota la denominació “Clients del Teatre de la Llotja” (codi d’inscripció 2123100488).

Espectacles La Traca i Zucar Event han estat sempre dins de la més estricta legalitat. Per tant, demanem una rectificació pública del Comú de Lleida (amb el mateix abast que les difamacions fetes fins al moment), que acabi d’una vegada per totes amb les difamacions, faltes a la veritat i, en especial, les falses acusacions de nepotisme en la participació de les entitats que representem en les activitats del Teatre de la Llotja. Si no ho fan, procedirem davant les instàncies pertinents en defensa dels nostres drets, la nostra història i la nostra credibilitat, guanyada amb molts anys de treball intens i lleial.

tracking