SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Amb referència a l’article sobre teràpies alternatives, volia fer algunes reflexions.

No entenc com professionals de la medicina es tanquen d’aquesta manera desprestigiant aquest tipus de teràpies. Ells tampoc ho curen tot.

Els motius pels quals les persones emmalaltim són múltiples. Per tant, els mètodes que ens curen també poden ser múltiples.

La medicina no és mai una ciència exacta. Les persones som molt complexes i les reaccions químiques que es donen al nostre organisme es poden veure influenciades per una multitud de factors, sobretot emocionals.

Les teràpies alternatives no són infal·libles, de la mateixa manera que la medicina tradicional tampoc ho és. Tothom ha tingut experiències personals o familiars en què professionals de la medicina han fumut la pota en el diagnòstic, tractament, seguiment, etc., d’alguna malaltia. Però, en aquest cas, no passa mai res: el doctor no hi ha pogut fer res, la malaltia ha vençut.

Tal com diu l’article, l’acupuntura té 5.000 anys d’història. Les ciències mèdiques tradicionals no hi troben explicació, però hi ha un munt de malalties que amb aquesta tècnica se solucionen. La cultura xinesa és sàvia.

També crec que la majoria de les vegades som nosaltres mateixos els que ens curem i que la curació es potencia amb l’atenció personalitzada, el carinyo, l’empatia amb la persona que et tracta, l’autoestima, etc. I no ajuda gens a la curació el que fan els metges la majoria de les vegades: tractar els signes i els símptomes sense anar a l’arrel del problema.

tracking