SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Divendres passat, després de llegir la carta central de l’apartat de Cartes al director, titulada “Estimada Direcció General de Trànsit”, no vaig poder evitar fer una reflexió sobre el tema de la capacitat de conducció i, per això, em veig davant de l’obligació d’expressar el meu punt de vista intentant ser imparcial.

La conducció de vehicles i la convivència a les carreteres pels diferents usuaris ha deixat de ser una qüestió de normatives i lleis imperfectes per passar a ser una qüestió d’educació en la convivència. No es pot proposar un límit d’edat màxim per ser usuari de vehicle, ja que cada un de nosaltres és diferent en les seves aptituds i en el tipus de vehicle que utilitza.

Per als que vivim en zones rurals, l’ús del vehicle constitueix una necessitat bàsica. Podríem parlar a bastament d’estadístiques per edats, però l’única veritat consisteix que tots cometem errors en algun moment, independentment de l’edat i del vehicle, però si l’educació en la conducció preval, els esmentats errors poden veure les conseqüències en forma d’accident molt reduïdes. Sóc conscient que, en ocasions, l’accident és inevitable, però això no justifica que hàgim de discriminar tot un col·lectiu per l’edat, tant per la joventut com per la maduresa.

De moment, no podem disposar de carreteres, lleis i vehicles perfectes, doncs aprenguem a respectar, a conviure i, fins i tot, a comprendre possibles errors sense que això suposi veure’ns alterats o amb actituds inapropiades.

CARTA ORIGINAL: Estimada Direcció General de Trànsit

tracking