SEGRE

Pau Echauz

Miquel Cortada, entre la innovació i el lleure

carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

L’empresari lleidatà Miquel Cortada i Robert va morir diumenge passat als 61 anys víctima d’un càncer. Hi ha dues constants en la vida de Miquel Cortada, d’una banda la passió per la tecnologia i d’altra la continuïtat del negoci familiar lligat al sector del lleure i de l’espectacle. Cortada va ser el primer que va apostar decididament per la promoció de les noves tecnologies a Lleida. Grup de Serveis Triangle és, en aquest sentit, la primera empresa que va difondre el nou model de gestió informàtica entre l’empresariat lleidatà com a distribuïdora comercial de les marques Macintosh (Apple) i IBM a començaments dels anys 80.

L’esperit d’innovació tecnològica es complementava amb la gestió del negoci familiar, l’explotació del Teatre Principal i del complex JCA Cinemes a Alpicat, fundats pel seu pare, Jordi Cortada Argilés, resseguint una tradició que es remunta als inicis del segle passat amb el Teatre Victòria, al qual van seguir d’altres sales com el Catalunya o el Rambla. Els Cortada ocupen un capítol extens de la història de l’espectacle i del lleure a Lleida.

Miquel Cortada era un empresari que gaudia del seu treball amb exigència, rigor, constància i afany perfeccionista. Sabia envoltar-se de bons equips i era el primer que atenia el negoci ja fos venent entrades o qualsevol altra feina. En els darrers mesos de lluita contra la malaltia no va deixar cap responsabilitat que no pogués atendre ell en persona. És la lliçó de vida compartida amb la Montse Català i que deixa com a herència a les seves tres filles –Montse, Paula i Carme–, que ara li prenen el relleu en la tasca de seguir oferint el millor cinema a Lleida.

tracking