SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Durant l’any 2016 i el que va de 2017, els veïns de la trama urbana del futur barri de Copa d’Or de Lleida observem amb perplexitat com s’ha anat desdibuixant el que molts crèiem que seria un bon barri, concebut com l’espai d’unió que havia d’enllaçar els històrics barris de Cappont i la Bordeta, fent més i millor la ciutat.

Observem amb preocupació com darrerament proliferen empreses de mitjà format que s’instal·len en aquest indret, foragitant cada cop més la idea, ja romàntica, de viure en un barri harmònic entre comerç i habitatges, pensat i concebut per a les persones.

El pensàvem com un barri que havia d’unir barris, però ara presenta grans naus de formigó aglutinades al marge esquerre, que, més que unir, separen novament.

I molts veïns ens preguntem... Per a què ha servit una inversió milionària per condicionar i preparar el barri de Copa d’Or amb grans carrers, avingudes, parcs, enllumenat... si ja no ha d’unir barris, sinó separar-los novament? On queda l’espai per a les persones, si permetem fer una illa comercial al bell mig de la ciutat? On queda la força i la voluntat de govern i oposició a la Paeria per condicionar espais idonis per al comerç en altres indrets de la ciutat més favorables? Com podem evitar que barris per a persones s’omplin de superfícies comercials?

Creiem que Copa d’Or ja suporta prou comerç de mitjà i gran format, i molts veïns ens sentim decebuts i molestos observant com novament grans firmes comercials pressionen per instal·lar-se al barri.

Ens agradaria que la Paeria de Lleida, que ha escoltat les nostres queixes i demandes, es mantingués ferma a no augmentar el sostre comercial del barri, ja que actualment el comerç, a banda de molèsties als veïns (volum d’escombraries, grans contenidors, olors...), causa moltíssims problemes de mobilitat que no se solucionaran amb una nova rotonda a l’avinguda de les Garrigues.

tracking