SEGRE
Les tres caixes sepulcrals procedents del monestir de Sixena són algunes de les peces reclamades.

Les tres caixes sepulcrals procedents del monestir de Sixena són algunes de les peces reclamades.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

A les peticions d’extradició dels consellers de la Generalitat de Catalunya dictades per I’Audiència Nacional s’hi ha afegit la localitat aragonesa de Vilanova de Sixena, que –per posar més llenya al foc– reclama l’empresonament del conseller Lluís Puig perquè considera que ha desobeït l’autoritat judicial en la disputa per les pintures romàniques.

La reclamació a la brava i amb totes les de la llei de les obres d’art procedents de Sixena –rescatades i restaurades a l’inici de la Guerra Civil per la Generalitat de Catalunya i salvaguardades en el Museu de Lleida i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) és inacceptable en un estat de dret democràtic.

Com ho demostren els documents de l’Arxiu de Salamanca, el monestir de Sixena va ser incendiat per determinats veïns d’aquella població, i no “per catalans vinguts de Barcelona”. La salvatge destrucció i incendi del panteó reial de Sixena afectaren les obres d’art i les despulles de la reina Sança i el rei Pere II el Catòlic, pare de Jaume I el Conqueridor. Històricament, Sixena pertany a la Corona Catalanoaragonesa...

tracking