SEGRE

Família dun accidentat

Arnau de Vilanova: on és la professionalitat?

Imatge d’arxiu de l’hospital universitari Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu de l’hospital universitari Arnau de Vilanova.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Tenim la necessitat d’explicar i fer públic un esdeveniment perquè serveixi d’atenció i reflexió pels que se sentin al·ludits en el que ara relatem: El passat dia 10 va haver-hi un accident a l’autovia on es van veure implicats tres camions. Un dels conductors va resultar ferit, va perdre la consciència i va quedar atrapat a la cabina. Ell és un familiar nostre. Van aparèixer les ambulàncies, els bombers, la policia... tot correcte.

El conductor va poder sortir, va recuperar la consciència i va ser traslladat a l’Arnau de Vilanova, on, segons els mateixos que el duien, li farien un TAC, i li explicaven que el tindrien en observació 24 hores, que es tranquil·litzés, que estaria ben atès... En fi, el que correspon i el que s’aconsella i mana el protocol en aquestes circumstàncies. Va arribar a l’hospital i el van posar en un dels boxs. El van atendre, però, per sorpresa de tots, els metges responsables van dir que no calia fer cap TAC. No enteníem el perquè, però ells manen... (una altra cosa que no entenem és que no li haguessin col·locat el collaret corresponent per a preveure problemes de cervicals). A les cinc hores li fan l’informe de l’alta, aconsellant-li que anés cap a casa, que la família romangués alerta a qualsevol símptoma, que no dormís més de quatre hores seguides i que es prengués un paracetamol si fes falta; així el van fer fora. Davant aquest fet, com que el xicot té mútua, ens vam dirigir a la clínica Montserrat i vam explicar-los els fets. Aquí sí que van seguir el protocol: va quedar ingressat 24 hores, van fer-li un TAC i altres proves, tot amb una magnífica atenció.

Com és possible aquesta actuació a l’Arnau de Vilanova? On és la responsabilitat dels metges corresponents?

Des d’aquí volem assignar un suspens a la tasca de l’Arnau i felicitar la clínica Montserrat per haver actuat impecablement, com ha de ser.

tracking