SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Impuls al turisme de congressos

Paer en cap

Impuls al turisme de congressos

Impuls al turisme de congressos

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 professionals de l’organització de convencions d’arreu de l’Estat han debatut a Lleida l’actualitat del turisme de congressos. La Llotja ha estat escenari del 29è Congrés Nacional d’Empreses Organitzadores Professionals de Congressos, una trobada referent per a aquest sector que, a més, ha contribuït a posicionar Lleida en l’àmbit turístic que és un dels més dinàmics del moment, el que té més oportunitats de creixement i, també, un dels que aporta més a l’economia de les ciutats.

Lleida es troba en una posició privilegiada per acollir convencions, tant per la seva ubicació geogràfica i comunicacions com per la qualitat dels programes paral·lels que pot oferir als congressistes, amb activitats vinculades al medi natural, a la cultura, a l’esport i a atractius tan valorats com l’enoturisme i la gastronomia. L’entrada en servei del tren d’alta velocitat combinada amb la posada en marxa de la Llotja, que va començar a funcionar a finals del 2010, han estat un revulsiu que ha consolidat Lleida com la segona capital catalana en fires i congressos, la primera després de Barcelona.

L’organització de reunions professionals és una fortalesa i una font d’oportunitats per a l’economia de les ciutats i crec que, entre tots, hem de ser capaços de generar-hi activitat i d’atreure un volum important d’aquests turistes amb alt valor afegit, que ens visiten amb l’objectiu de compartir coneixement.

Les ciutats catalanes i les de l’eix de l’Ebre, que som les més dinàmiques en aquest sector, hem de competir i, alhora, complementar-nos, col·laborar i alternar-nos per organitzar trobades de congressos. Catalunya i Espanya són referents turístics internacionals, amb un pes important de la modalitat de sol i platja, però hem d’aconseguir que també ho siguin en turisme de congressos, natural, patrimonial o artístic. Assolir-ho és una obligació de tots aquells que tenim una responsabilitat pública i més en un context socioeconòmic com l’actual, en què és imprescindible la dinamització econòmica i laboral dels nostres municipis.

La reunió a Lleida de les empreses que lideren l’organització de congressos a l’Estat i que en són, per tant, prescriptores ha tingut, també, un alt valor estratègic en un moment en què la Paeria, mitjançant el Centre de Negocis i Convencions (CNC), està a punt d’assumir la gestió directa del Palau de Congressos de la Llotja.

Lleida aposta fermament pel turisme de negocis i hi està abocada no només per disposar d’equipaments com la Llotja, capaços d’acollir grans esdeveniments, sinó també per comptar amb altres alternatives en recintes del patrimoni cultural com la Seu Vella, el Castell de Gardeny, el Museu de Lleida, les esglésies de Sant Martí i de Sant Llorenç i la Panera, entre d’altres.

Potenciar la celebració de congressos i convencions a Lleida és un dels pilars de l’activació econòmica que la Paeria impulsa des de fa temps, amb la finalitat de continuar avançant cap a una ciutat amb més oportunitats d’ocupació, amb més riquesa i plenament oberta al món dels coneixements professionals.

Impuls al turisme de congressos

Impuls al turisme de congressos

tracking