SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

FP: estudis amb futur laboral

Paer en cap

FP: estudis amb futur laboral

FP: estudis amb futur laboralSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Formació Professional i Treball (F&T) que s’ha celebrat a Fira de Lleida ha posat a l’abast dels joves i de qualsevol persona que vulgui ampliar coneixements i estudis l’ampli ventall de possibilitats que ofereix l’FP. En la seva onzena edició, la Fira F&T ha tornat a ser una excel·lent plataforma on fer un tast de les 25 disciplines que institucions i centres educatius de Lleida han presentat en aquesta fira dedicada a una les modalitats formatives més demandades i amb més futur arreu.

Segons l’OCDE (Organització per a Cooperació i el Desenvolupament Econòmic), dos terços de l’ocupació que es generi a Europa d’aquí al 2020 estaran relacionats amb categories professionals tècniques vinculades a l’FP.

Aquests estudis són una eina altament efectiva perquè els joves i persones de totes les edats que han volgut ampliar la seva formació puguin trobar feina. Així ho ratifica l’enquesta que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya elaboren sobre la inserció laboral dels ensenyaments professionals. En el seu darrer informe, el 50 per cent de les persones graduades el curs 2014 i 2015 assenyalen tenir feina, un índex que arriba al 70 per cent en el cas d’aquelles que han cursat Formació Professional Dual. En aquesta darrera modalitat, els alumnes afirmaven haver aconseguit feina entre sis i nou mesos després d’haver finalitzat els estudis.

L’Ajuntament de Lleida ha estat sempre un ferm defensor de la formació professional, estudis que s’han impulsat des que l’any 2007 la Paeria, la Generalitat, amb els departaments d’Educació i de Treball, i els directors i directores dels diferents centres educatius de Lleida van decidir fer aquest nou certamen de Fira de Lleida. Vam continuar donant suport a l’FP amb la creació del viver d’empreses per a alumnes d’aquests cicles que es va posar en marxa el 2011 al Parc Científic de Gardeny i amb la creació del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupació. Vaig considerar un encert la política educativa de la Generalitat quan va apostar per aquests estudis, i quan fa pocs anys va crear l’FP Dual, la Paeria s’hi va sumar. El present curs és el segon en què la Paeria actua com a empresa col·laboradora de Formació Professional Dual. Una cinquantena d’alumnes de l’INS Ronda, de l’INS Torrevicens, de l’Acadèmia Martínez, d’Ilerna i del Col·legi Episcopal cursen una part important del seu currículum treballant al costat de professionals de l’Ajuntament, molt especialment a les Escoles Bressol Municipals, però també a les àrees d’Informàtica i d’Economia, entre altres. La Paeria va apostar per l’FP i per la Fira de Formació i Treball amb l’objectiu que la ciutat fes un salt com a capital educativa per la via d’uns dels estudis que generen més oportunitats de futur i que, per tant, també contribueixen a reforçar la ciutat a escala econòmica i social, en tant que ofereixen més oportunitats de desenvolupament individual i col·lectiu. L’experiència ens ha demostrat que aquests estudis s’han convertit en una eina de competitivitat i en un ensenyament de prestigi, que té un altíssim nivell d’inserció laboral i, per tant, ajuda al progrés empresarial de les terres de Lleida i del país.

tracking