SEGRE

COL·LABORACIÓ

El cinisme de Bernat Solé

Paer en cap de Cervera

El cinisme de Bernat Solé

El cinisme de Bernat SoléSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La decisió del departament d’Ensenyament de mantenir les cinc línies de P3 a Cervera ha estat una gran notícia per a la ciutat. A partir d’aquí s’hauria hagut de tancar el tema sense remenar més tot el que havia passat. Em vaig haver de mossegar molt la llengua quan Bernat Solé a través de les xarxes es va autoposar medalles per aquesta decisió del departament. Però la gota que ha fet vessar el got ha estat el seu article publicat al diari SEGRE diumenge passat, 15 de juliol. Poques vegades he vist tant de cinisme en política, i es mereix una resposta.

Bernat Solé, alcalde d’Agramunt per ERC, actua amb cinisme perquè havent estat ell un dels causants del problema i després d’haver gestionat aquesta situació tan malament com ha pogut, ara vol mostrar-se com el salvador de les cinc línies i ens alliçona a tots en el seu escrit. Sincerament, hauria estat més honest, i sobretot més senyor, reconèixer el seu despropòsit i demanar disculpes o fins i tot callar.

El dia 13 de juny, Bernat Solé, sense informar de res el paer en cap de Cervera, en un acte de deslleialtat institucional, es va reunir a Cervera amb la comunitat educativa de l’escola Jaume Balmes. El conflicte afectava també l’escola Josep Arques, amb la qual no va tenir cap iniciativa per reunir-se. La resposta d’un grup de pares del centre Josep Arques va ser immediata i van mostrar el seu lògic enuig. Solé, en lloc de proposar una trobada amb aquests pares, en el seu mateix perfil de Facebook els contesta que era una falta de respecte per a molta gent justificar la manca de conciliació familiar per haver de portar els fills a 900 metres de casa. Recordo que aquests pares viuen pràcticament davant del centre on es volien matricular, i els diu que els seus arguments eren molt pobres.

Casualment, pocs dies després de la reunió de Bernat Solé amb els pares del centre Jaume Balmes, el nou director territorial, Carles Vega, decideix que sigui aquest centre el que mantingui les dos línies, quan des del Departament, uns dies abans, s’havia informat que seria el centre Josep Arques el que mantindria la seva segona línia.

El mateix Carles Vega m’ha reconegut personalment que ha estat un error la intervenció de Bernat Solé en aquest tema i que aquest fet ho ha complicat tot, reconeixent pressions, tot i que Vega defensa que les decisions s’han pres seguint criteris no partidistes.

Per si no n’hi ha prou amb aquesta prova claríssima del comportament sectari de Bernat Solé, el director de l’escola Josep Arques, militant d’ERC, ens explica a membres del Govern de la Paeria, pares i professors i després ho diu públicament a les xarxes que deixa el partit ERC per com han instrumentalitzat el tema en defensa d’uns quants.

Com a paer en cap, sense tenir els ajuntaments competències, m’he dedicat a intentar resoldre el problema reunint-me diverses vegades amb els pares dels dos centres escolars, amb professors, amb el director territorial, Carles Vega, i he enviat fins a tres cartes al conseller Josep Bargalló, en les quals demanava les cinc línies per a Cervera i explicacions per la deslleialtat de Bernat Solé, explicacions i disculpes que mai han arribat.

Finalment, el departament ha pres aquesta decisió de mantenir les cinc línies perquè ha tingut en compte les demandes del paer en cap de Cervera, de les mares i pares i professors de Cervera, però també possiblement perquè ha vist que el conflicte monumental provocat per Bernat Solé és de tal dimensió que només aquesta solució salomònica ho podia salvar i de pas salvar-lo a ell.

Solé, amb el temps acabat i després d’un mes, encara va voler maquillar la seva imatge fent una reunió amb els pares del centre Josep Arques quan la decisió ja estava presa, utilitzant-los per netejar la seva actuació i fent veure que havia estat el salvador.

Ja no entraré en els whatsapps provocadors que el Bernat Solé em va enviar i que naturalment guardo, però és una vergonya que qui ha provocat tot aquest despropòsit ara ens vulgui alliçonar a tots, fins al punt de dir-nos com hem d’actuar al nostre municipi.

En Bernat fa uns mesos ja va intervenir de manera indigna a la Segarra fent militant del seu partit un alcalde i conseller comarcal vigent del PDeCAT i mantenint-ho en secret durant mesos, fet denunciat per un militant d’ERC del mateix municipi del Sió.

De debò que tot s’hi val per anar fent mèrits per arribar al més lluny possible en política?

Finalment, vull donar les gràcies a Miquel Àngel Cullerés, l’anterior director dels Serveis Territorials, pel seu esforç honest per tal de trobar la millor solució possible i també a l’actual director territorial, Carles Vega, per escoltar les nostres demandes com a municipi. Agraïment també a les mares i pares lluitadores pels drets dels seus fills i a la Rosa Caballol pel seu projecte de direcció, que encara tinc l’esperança sigui acceptat pel departament, i per la seva posició valenta també en defensa dels drets dels infants.

També diré que no penso contestar cap possible resposta i/o atac més de ningú sobre aquest tema. A Cervera tenim molta feina encara i no val la pena perdre més temps amb qui no ha mostrat tenir la talla ni personal ni política. En dies així sento vergonya de pertànyer a la classe política. Si la nova república l’hem de fer amb polítics d’aquesta talla estem arreglats...

tracking