SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts nou persones, quatre d’elles acusades de formar part de l’organització terrorista Daesh. Si bé en aquest moment de la investigació no hi ha elements per determinar que els arrestats tinguessin la intenció d’atemptar a Espanya, sí que hi hauria indicis clars de la seua relació amb els autors dels atacs jihadistes a Brussel·les l’any passat a l’aeroport i el metro i que van causar 35 morts i més de 300 ferits.

El treball policial va començar fa vuit mesos amb la trucada anònima d’un ciutadà. Pel camí, la policia catalana va compartir dades amb la Policia Federal Belga i la del Marroc, fins al punt que alguns dels seus comandaments en matèria antiterrorista van participar directament en l’operatiu Apol·lo. També s’ha treballat estretament amb el CNI i amb la Policia Nacional. Feia més de 20 anys que molts dels detinguts residien a Catalunya.

Aquesta operació demostra, una vegada més, que el terrorisme jihadista és un problema internacional del qual ningú no està exempt i en què tots estem implicats i que per iniciar el camí de l’eradicació, a banda de canvis dràstics en la geopolítica mundial, és necessari un full de ruta multisectorial a cada país, cada ciutat i gairebé cada poble per reduir la propaganda radical de l’islamisme i el seu sectarisme extrem, que està sembrant de morts mig món i que precisament qui més perjudica és la integració dels ciutadans d’aquesta religió.

Funcionaris

El Govern s’ha desmarcat, i ha fet bé, de les declaracions del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, que en conferències públiques celebrades en els últims tres mesos apuntava que “tots els funcionaris que treballen i viuen a Catalunya” es veuran obligats a complir “la llei de Transitorietat Jurídica”, i que “el que no la compleixi serà sancionat”. El que correspon a la Generalitat és donar empara, protecció i garanties legals als treballadors públics, no amenaçar-los, tant si segueixen sota la normativa espanyola com si canvien a l’exclusiva de Catalunya.

tracking