SEGRE
Feliu executa una safata al cèrcol del Gipuzkoa.

Feliu executa una safata al cèrcol del Gipuzkoa.

Creat:

Actualitzat:

Rasheed Wallace és aquell tipus de jugador que tots voldríem al nostre equip. Molt físic, molt caràcter, molt guanyador. Va jugar setze temporades a l’NBA des del 1995 i els que des d’aleshores seguim aquesta competició el vam veure arribar, créixer, consolidar-se i anar-se’n. Només va guanyar un anell i va ser per pura casualitat al ser traspassat el mes de febrer del 2004 a Detroit i, jugant tan sols 22 partits, va ajudar de manera decisiva a la consecució del campionat per als Pistons.

La història de Wallace, que en la temporada del seu campionat va arribar a jugar en tres equips diferents, m’ha recordat el que aquest any està succeint de manera extraordinària a la LEB or. Mai abans no hi havia hagut un transvasament de jugadors d’un a un altre equip d’aquesta lliga com en aquesta temporada. Sabem bé de què va, això, ja que una vegada iniciada la competició mai havíem fitxat i traspassat tants jugadors... per cobrir una sola posició! Més enllà de l’afecte personal, el retorn de José Simeón i la notable millora de Mbaye han suposat un impuls a l’equip i sembla que la plantilla ha deixat enrere definitivament el trauma del traspàs de Rupnik a Fuenlabrada i el posterior culebró. Des de la seua tornada l’equip guanya i fa jugar pitjor els rivals. Tret de la incomprensible derrota al Prat els nostres rivals valoren per sota de 70 i en aquestes xifres tenim moltes més opcions de guanyar el partit. Amb la salvació aconseguida el que espero de la resta de la temporada és mantenir el bàsquet bonic que practiquem a casa i millorar la consistència i la competitivitat fora. L’absència d’ansietat hauria d’afavorir la consecució de moltes més victòries de les previsibles a l’inici de la temporada.

Wallace, a qui el malaguanyat Andrés Montes anomenava “etiqueta negra”, tenia un costum que el va fer famós. Quan li assenyalaven una falta que estimava injusta, si el rival fallava els tirs lliures, solia dir en veu alta “la pilota no menteix”, per deixar clara la seua opinió sobre la decisió arbitral. És cert, la pilota no menteix i l’estadística, en general, tampoc.

tracking