SEGRE

TRIBUNA

Deixar enrere la vella política

President del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida

Deixar enrere la vella política

Deixar enrere la vella política

Creat:

Actualitzat:

És per això que hi vam votar en contra, juntament amb la resta de grups de l’oposició, a excepció de C’s que, un cop més, va alinear-se amb l’equip de govern.

No és el primer cop que reprovem l’executiu socialista per estirar més el braç que la màniga, perquè ja fa molt temps que reclamem més control en la despesa i uns comptes més clars que responguin a les necessitats i interessos de la ciutadania. Aquesta nova manca de suport és un símptoma inequívoc que el projecte socialista al capdavant de l’Ajuntament de Lleida està esgotat, després de tants anys del mateix, i de que va sent hora de consolidar noves formes de gestió pública.

Davant la pràctica de governar d’esquena a la ciutadania, nosaltres apostem per donar-li veu i implicar-la en tot allò que l’afecta. I és per aquesta raó que vam presentar una moció el gener passat per desenvolupar els pressupostos participatius al nou Reglament de Participació Ciutadana. Malgrat es va aprovar, nou mesos després encara no s’ha avançat en aquesta qüestió. Per tant, a diferència dels veïns de ciutats com Girona o Vic, on aquesta fórmula ja funciona amb èxit, a Lleida seguirem sense poder pronunciar-nos sobre les inversions que cal prioritzar als barris on vivim.

Resulta incomprensible que l’equip de govern mostri un tarannà tan poc plural i opac i a més incompleixi un acord rere l’altre. Acostumat a tirar pel dret i a actuar com si tingués majoria absoluta, el PSC segueix obviant allò que disposa el Cartipàs com, per exemple, fer públiques les factures al web municipal després de més d’un any.

Tanmateix, des del nostre grup municipal treballem per assolir una acció més transparent, responsable i participativa al capdavant de la Paeria perquè tenim clar que som servidors públics que hem de respondre a l’interès general.

I és per això que seguirem exercint la tasca que se’ns ha encomanat de fiscalitzar i vetllar per una gestió més eficient dels recursos públics i dels òrgans de govern local. Com també continuarem estenent la mà envers totes aquelles iniciatives que permetin que Lleida vagi endavant i esdevingui una ciutat que doni oportunitats a tothom i on les persones siguin decisives i el seu parer, tingut en compte.

Volem una Lleida capital d’interior del territori que estigui en sintonia amb el sentir d’una àmplia majoria de catalans i catalanes, com així ho vam deixar palès en la darrera Diada, encara que alguns mirin cap a una altra banda.

Per tot plegat, no és propi del segle XXI que a Lleida encara tinguem dinàmiques pròpies de la vella política, basades en els principis de règims com el del president peruà Óscar R. Benavides, que deia que “per als amics, el favor; per als enemics, n’hi ha prou amb la llei”.

I d’aquí el meu compromís ferm per acabar amb aquesta praxi i treballar per encetar una etapa més justa, més honesta, més diàfana i il·lusionant. Estic convençut que amb la vostra confiança ho aconseguirem.

Deixar enrere la vella política

Deixar enrere la vella política

tracking