SEGRE

PARTITS ASSEMBLEA

EUiA crida a la unitat per fer imparable l’esquerra

Joan Josep Nuet, reelegit al capdavant del referent d’IU a Catalunya || Colau dóna suport a la recerca d’objectius comuns

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, a l’assemblea.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, a l’assemblea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, reelegit ahir al capdavant de la coalició, va fer una crida a la unitat per fer “imparable” el nou subjecte polític que impulsen les forces de l’esquerra alternativa. En la clausura de l’assemblea d’EUiA, referent d’Izquierda Unida a Catalunya, Nuet va reconèixer que aquesta alternativa no “la farà sola EUiA”, sinó “amb molta gent”, i aconseguirà aturar els peus a la dreta: “No passaran”, va exclamar davant els més de 350 delegats al Museu Marítim de Barcelona.

A primera fila, el van escoltar el líder del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, i representants d’ICV, ERC, Podem i Barcelona en Comú. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va enviar un vídeo en el qual va encoratjar el procés de construcció a Catalunya d’“un espai polític on puguin habitar diferents sensibilitats, diferents grups”. També a través d’un vídeo, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va llançar un crit a la unitat, com va fer el coordinador d’IU, Alberto Garzón, que sí que va ser present a l’assemblea i va aplaudir aquest procés unitari.

Puigdemont critica que el TC pugui suspendre polítics? El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va considerar ahir que la competència del Tribunal Constitucional (TC) per inhabilitar polítics no és congruent amb l’opinió de la Comissió Europea que, segons va recordar, “ha qüestionat seriosament la independència” de la justícia espanyola. En un tuit, Puigdemont va escriure: “El Consell d’Europa ha qüestionat seriosament la independència del sistema judicial espanyol. Resposta?”. “Aquesta”, va afegir el president català, que va incloure un enllaç amb el titular d’una notícia publicada ahir per La Vanguardia que diu: “El TC avala la reforma legal que li permet suspendre polítics.” Segons el diari, el TC declararà d’acord amb la Constitució la reforma legal sancionadora.

tracking