SEGRE

INtERNACIONAL

El vot dels nord-americans a Espanya és una incògnita però també compta

Els ciutadans dels Estats Units a Espanya eren 22.587 a 30 de juny de 2016

El vot dels nord-americans a Espanya és una incògnita però també compta

El vot dels nord-americans a Espanya és una incògnita però també compta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vot dels nord-americans que resideixen a Espanya està envoltat d’incògnites però compta en la mesura que "moltes de les eleccions en els últims deu anys s’han decidit per un marge inferior al 0,1 per cent", segons els comunica en una nota la seua ambaixada a Madrid.

Els ciutadans dels Estats Units a Espanya eren 22.587 a 30 de juny de 2016, segons el cens oficial d’estrangers residents en aquest país.

Saber quants han votat "és impossible", ha indicat un portaveu de l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, atès que cal saber quants d’ells tenen l’edat requerida i quants d’entre aquests s’han registrat per exercir el seu dret al sufragi.

Els centres de votació dels EUA han obert avui les seues portes, en unes eleccions en les quals els nord-americans han d’elegir president entre la demòcrata Hillary Clinton i el republicà Donald Trump.

Els nord-americans a l’exterior han de prendre la iniciativa per votar en l’estat del qual provinguin (són 50 els estats als EUA), per la qual cosa primer han de registrar-se com a electors.

El procés requereix, bàsicament, omplir una sol·licitud per fer-se amb la papereta, preguntar com es vota en el seu estat (correu postal, electrònic, internet, fax, etc.), enviar la documentació corresponent, rebre la papereta en blanc i, per fi, tornar-la amb l’opció escollida.

"Per això és impossible saber quants han votat. Depèn del ciutadà i de la regulació de cadascun dels cinquanta estats de la Unió", ha comentat sobre això el funcionari de la representació diplomàtica dels EUA a Madrid.

Però tots els residents; això és, els que tenen targeta de residència -estudiants i turistes de major o menor durada a part- reben una nota de la seua ambaixada en la qual els animen a votar.

En ella se’ls diu, entre altres coses: "Moltes eleccions dels últims deu anys s’han decidit per un marge de menys del 0,1 per cent. Tots els estats estan obligats a comptar cada vot a l’exterior en tant que sigui vàlid i hagi arribat en termini".

El títol que encapçala aquest paràgraf té tres paraules: "El teu vot compte".

tracking