SEGRE
donaldjtrump.com

Donald Trump 2donaldjtrump.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magnat immobiliari i candidat republicà Donald Trump es va alçar matemàticament amb la Presidència dels Estats Units, segons les projeccions de resultats de les eleccions d’aquest dimarts.

Els càlculs dels principals mitjans nord-americans atorguen al candidat presidencial del Partit Republicà 276 vots electorals, davant 218 del seu rival demòcrata, l’exsecretària d’estat Hillary Clinton, en aconseguir la victòria a Wisconsin i aconseguir-ne un més dels quals repartia Maine.

Per proclamar-se vencedor de les eleccions, Trump havia de superar els 270 vots electorals.

Trump va aconseguir la seua victòria en imposar-se en alguns dels estats clau, en certs casos contra pronòstic, com Ohio, Florida, Carolina del Nord o Iowa, sense que l’exsecretària d’Estat i ex primera dama aconseguís victòries destacades entre ells.

Clinton, a més, va perdre en altres estats que havia d’haver guanyat, com Michigan i Wisconsin, que en teoria eren feus demòcrates.

El candidat republicà se li va imposar igualment a Pennsilvània, estat elegit per la demòcrata per fer el seu gran míting de tancament de campanya protegida pel president Barack Obama, la primera dama, Michelle, i el seu marit, l’expresident Bill Clinton.

Des que George Bush (pare) ho va fer el 1988, cap candidat presidencial republicà no havia aconseguit una victòria en aquest estat, part del cinturó siderúrgic i miner de l’est dels EUA i que Trump va saber enlluernar amb promeses de tornada|volta al passat de prosperitat de què va gaudir fa dècades

tracking