SEGRE

INTERNACIONAL

El primer discurs de Donald Trump després de la victòria

Promet reconciliar nord-americans en el seu discurs de victòria

El primer discurs de Donald Trump després de la victòria

El primer discurs de Donald Trump després de la victòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El republicà Donald Trump es va proclamar aquest vencedor de les eleccions presidencials de dimarts i es va comprometre a "reconciliar" tots els nord-americans, que han arribat profundament polaritzats als últims comicis.

Trump va comparèixer davant dels seus seguidors en un hotel de Nova York després de confirmar-se que els resultats li donaven la victòria en les eleccions presidencials, davant l’aspirant demòcrata, Hillary Clinton.

El magnat novaiorquès va començar el seu discurs anunciant que acabava de parlar amb Clinton, que l’havia felicitat per la seua victòria a les urnes.

"Ens va felicitar per la nostra victòria, i jo la vaig felicitar a ella i la seua família perquè havia lluitat molt molt dur en aquesta campanya", va afirmar Trump davant de nombrosos seguidors que el van rebre amb crits d’"USA USA USA".

En el to conciliador que s’esperava utilitzés en cas de victòria electoral, Trump es va comprometre a ser el "president per a tots els nord-americans".

"A tots els republicans, demòcrates i independents en aquesta nació els dic que és moment que ens reconciliem com un poble unit", va afirmar Trump, de 70 anys, que va llançar la seua campanya presidencial fa any i mig.

Tal com ha vingut prometent a la campanya, es va comprometre a "reconstruir el país" i sumar totes les persones sense diferències de "raça, religió o origen".

"Treballarem junts en la tasca de renovar la nació i construir el nostre somni", va insistir.

També va dir que es comprometia a avenir-se "amb totes les nacions del món que tingui voluntat d’avenir-se amb nosaltres".

Els Estats Units, van agregar, "ja no arribarà a acords que siguin diferents als millors", va agregar el candidat republicà, que a la seua campanya s’ha compromès, entre altres coses, a revisar el Tractat de Lliure Comerç a Amèrica del Nord.

Trump va estar acompanyat a la tribuna per una nombrosa representació de la seua família, inclosa la seua esposa, Melania, així com dirigents que l’han acompanyat a la campanya electoral.

tracking