SEGRE

educació

Catalunya considera que la proposta per paralitzar la Lomce "és insuficient"

Meritxell Ruiz: "Volem parlar d'una llei moderna a nivell pedagògic, no d'una llei ideològica com és la Lomce"

El Congrés dels Diputats aquesta tarda.

Catalunya considera que la proposta per paralitzar la Lomce "és insuficient"@Congreso_ES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha manifestat aquest dimarts que “ens sorprèn que la proposta del PSOE al Congrés dels Diputats sigui només de paralització del calendari d’aplicació de la Lomce, quan el que realment volem parlar és de canvi de llei. Volem parlar d’una llei moderna a nivell pedagògic, no d’una llei ideològica com és aquesta”.

La consellera ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans de comunicació en referència a la proposició de llei per paralitzar l’aplicació de la Lomce, presentada pel PSOE al Congrés. En el mateix sentit, ha expressat que “és un primer pas que veiem insuficient. El que ens sorprèn és que el PSOE hagi rebaixat els seus plantejaments. El que nosaltres vam presentar i que la mesa no va admetre a tràmit és paralitzar i derogar la Lomce”.

El que està clar és que aquesta llei a nivell pedagògic no té cap mena de sentit

Meritxell Ruiz ha insistit que les avaluacions de 4t d’ESO i de 2n de batxillerat plantejades a la normativa estatal no responen a interessos pedagògics, i que la Lomce planteja rànquings i vol condicionar els alumnes amb un títol que és una prova externa: “El que està clar és que aquesta llei a nivell pedagògic no té cap mena de sentit. La qüestió no és anar negociant terminis, s’ha de negociar un plantejament pedagògic diferent que és el que demanem”.

La titular d’Ensenyament ha reiterat que qui ha d’avaluar els alumnes són els docents: “El que hem de fer és fer un bon ús de l’avaluació i la Lomce no en fa un bon ús. L’avaluació s’ha d’utilitzar per avaluar el sistema, per millorar-lo i no per condicionar el títol de l’alumne. Si l’únic que demanem és la paralització de la Lomce el que no estem traient són els efectes nocius de les revàlides”.

tracking